Barajul ghinioanelor

noiembrie 11, 2013 in CM 2014 - Brazilia

Portarul Ciprian Tătărușanu completează infirmeria pentru prima manșă a barajului cu Grecia. Pantilimon e pe drum dar cine apără cu Grecia?

Portarul Ciprian Tătărușanu completează infirmeria pentru prima manșă a barajului cu Grecia. Pantilimon e pe drum dar cine apără cu Grecia?

Optimismul care exista înaintea primei confruntări cu Grecia, pentru prezența la Mondial, s-a evaporat ca din senin. Naționala a primit două lovituri teribile: Vlad Chiricheș și Ciprian Tătărușanu, accidentați. Dacă în privința lui „Chiri” prezența la Atena este imposibilă, în cazul lui „Tătă” mai sperăm la… infiltrații. N-aș vrea să fiu în pielea selecționerului Victor Pițurcă. N-o spun ca pe o scuză pentru el ci doar o constatare realistă. Piți speră să-l poată folosi pe Chiricheș la București dar știe foarte bine că putea fi mai util la Atena. Cât despre postul de portar lucrurile stau un pic altfel. Costel Pantilimon trebuia chemat. N-a fost și uite că l-a chemat… soarta. Poate este și ăsta un semn. Și uite cum barajul cu Grecia devine un baraj al… ghinioanelor. Sperăm să nu afecteze calificarea!

Vlad Chiricheș juca din ce în ce mai bine la Tottenham. Chiar dacă duminică, în campionat, a greșit grav la golul marcat de Newcastle (0-1). Chiricheș a fost schimbat la pauză dar nu din cauza erorii ci a fracturii de piramidă nazală. Curat ghinion!
Căpitanul naționalei era stâlpul apărării și contribuia substanțial la construcția acțiunilor ofensive. Ca să meargă la Mondial, „tricolorii” trebuie să marcheze la Atena cel puțin un gol, iar „Chiri” făcea parte și din schemele elaborării acțiunilor de atac.
Parcă nu era suficient că naționala a rămas fără căpitan. Astăzi a picat, ca un trăsnet, vestea accidentării lui Tătărușanu. Dacă Pițurcă l-a chemat pe Pantilimon din Anglia nu e de glumă. Informația care circulă prin redacții se referă la problemele pe care „Tătă” le are la coloană. Culmea, n-a știut nici el și nici Steaua!
Surprinzător. Din punct de vedere medical, Steaua își monitorizează foarte atent jucătorii. Mă mir că a scăpat atenției o astfel de problemă. În aceste condiții chiar e greu de dat un verdict dacă Tătărușanu apără la Atena. Piți va alege. Dar, la o evaluare sumară, mai bine folosește un portar apt decât unul cu probleme medicale. Meciul cu Grecia îl va solicita foarte mult!
Păcat. De o mie de ori păcat. În 24 de ore, naționala României a pierdut doi titulari. Ce ghinion!