Dănciulescu, „pensionarul” profesionist!

noiembrie 10, 2013 in Special

Ionel Dănciulescu a pus caracterul înaintea fotbalului. Și pentru asta a intrat în istorie!

Ionel Dănciulescu a pus caracterul înaintea fotbalului. Și pentru asta a intrat în istorie!

Dacă aruncăm o privire peste lotul de jucători de la Dinamo un singur nume acceptă pe loc semnul de egalitate în dreptul cuvântului „profesionist”: Ionel Dănciulescu. Un fotbalist pentru care, de multe ori, caracterul a însemnat mai mult decât mingea. Și-a făcut mereu treaba cum a știut mai bine. Chiar și printre înjurăturile unor suporteri disperați și fanatici. A slujit două cluburi mari, Steaua și Dinamo, cu același devotament. „Danciu-gol” și-a anunțat retragerea odată cu sosirea vacanței de iarnă. Cred că Dinamo mai avea nevoie de experiența lui. Chiar și la 36 de ani. Și mai cred că decizia nu-i aparține în totalitate. Dar asta este o altă poveste. Când atacanții lui pește prăjit nu dau goluri, Dănciulescu era o variantă încă viabilă până la vară. Ca exemplu, ca atitudine, ca dăruire. Mai repede în teren decât la… birou!

„Vine o zi, vine o zi când se va sfârși…”. Așa începe refrenul unei cunoscute piese aparținând trupei „Holograf”. Versuri care explică, pe scurt, momentul în care se află jucătorul cu cele mai multe prezențe din istoria Ligii 1, Ionel Dănciulescu.
Oficial, retragerea din activitatea competițională va fi anunțată în această iarnă. La 36 de ani pare ceva firesc dar dacă aruncăm o privire spre Ryan Giggs, de la Manchester United, nu mai pare. Singura diferență între Dănciulescu și Giggs este valoarea și notorietatea. Niciuna dintre aceste calități nu sunt influențate de vârstă. Doar randamentul fizic.
Prin „pensionarea” lui Dănciulescu, Dinamo iese în pierdere. Un proces de reconstrucție se face în jurul unor nume care pot să fie date ca exemplu în vestiar. La orice oră. „Danciu-gol” face parte din această categorie. Prin modul de a se pregăti, prin dăruire față de culorile clubului, prin viața ponderată dusă dincolo de stadion.
Campania de presă care a cerut, cu discreție, trecerea sa pe linie moartă are alte rădăcini care țin mai mult de administrație decât de fotbal. Nu trebuie să fii un mare specialist în comunicare ca să faci legătura între vorbe și fapte. La urma urmei este o opțiune managerială ale cărei consecințe deja se văd. Oficial, Dinamo are în lot cinci atacanți: Zougoula, Ndaw Pape, Balint, Thomas și Țucudean. Dacă ne uităm pe lista marcatorilor din acest sezon, în Liga 1, în cele 14 etape doar numele lui Țucudean sare în ochi. Cu un gol. 🙂 Celelalte goluri sunt reușitele unor jucători care activează pe alte posturi. Cum ar fi talentatul Rotariu, cu patru „boabe”, care este mai mult mijlocaș decât atacant!
În acest peisaj, renunțarea la Ionel Dănciulescu este o decizie nedrepată. „Danciu-gol” putea să mai ajute Dinamo chiar și de pe banca de rezerve. Ca jucător. Altfel, ca director sportiv va aduce un plus doar la moral!