Bourceanu, căpitan și gentleman

noiembrie 9, 2013 in Special

Alex Bourceanu merită un transfer în Serie A pentru că a dat totul pentru Steaua și echipa națională. Un jucător care muncește mult și aleargă enorm!

Alex Bourceanu merită un transfer în Serie A pentru că a dat totul pentru Steaua și echipa națională. Un jucător care muncește mult și aleargă enorm!

Într-un fotbal nebun, în care fel de fel de interese omoară fair-play-ul, exemplele pozitive sunt rare. Dar bine că mai apar, altfel ar fi jale mare. Copiii își aleg foarte ușor idolii. Mai ales în fotbal. Se uită cum driblează dar și la… freza de vedetă, se uită cum șutează dar și la… fițele lor. Mai rare situațiile când au parte de educație prin exemplul direct. Alex Bourceanu le oferă copiilor și părinților de lângă ei o pildă a bunului simț. Curtat insistent de Fiorentina, care îl poate transfera la vară ca jucător liber de contract, Bourceanu a lăsat să se înțeleagă că este dispus să plece în iarnă pe baza unui acord între cluburi. Adică, mai pe direct, Steaua să încaseze ceva bani de pe urma lui. Câți jucători sunt dispuși, astăzi, să renunțe la o primă grasă de instalare pentru ca clubul de unde pleacă să iasă în câștig? Vă spun eu: foarte puțini sau niciunul. Alex Bourceanu, un adevărat căpitan, un gentleman!

Zilele trecute am scris despre mentalitate și implicațiile ei în marea performanță. Orice detaliu contează. Forța unui jucător, forța unei echipe vine și din așa ceva. Dar ca să se schimbe ceea ce a fost rău zeci de ani la rând este nevoie de răbdare și de exemple pozitive.
Trăim într-o lume nebună, nebună, nebună. În fotbal e și mai și. Într-un astfel de peisaj gri, ca să nu-i zic negru, orice dovadă de educație comportamentală este un câștig pe termen lung. Căpitanul Stelei, Alex Bourceanu, reprezintă proba că se poate face performanță respectând normalitatea.
În iarnă, „Gladiatorul” intră în ultimele șase luni de contract cu Steaua. La vară, Bourceanu poate semna cu cine vrea ca jucător liber. În astfel de situații primele de instalare sunt ispititoare, iar contractele de joc atrag fotbaliștii ca un magnet.
Surprinzător, căpitanul Stelei este dispus să refuze un acord la vară pentru o înțelegere în această iarnă. Din respect pentru clubul unde s-a consacrat care astfel poate încasa o sumă frumușică. Nu patru milioane de euro, cât este cota „Gladiatorului”, dar 1,5-2 milioane tot va încasa.
O lecție de viață cum de mult n-am mai văzut. O lecție de respect pentru clubul alături de care a ajuns mare. Cu condiția ca informațiile vehiculate de presă să nu fie date peste cap de alte interese și atitudini. Până atunci, Alex Bourceanu este căpitan dar și… gentleman!