„Danciu-gol” nu a mai așteptat iarna. S-a retras!

noiembrie 12, 2013 in Special

Ionel Dănciulescu , inimă neînfricată. O fotbalist de excepție care și-a respectat meseria și colaboratorii!

Ionel Dănciulescu , inimă neînfricată. Un fotbalist de excepție care și-a respectat meseria și colaboratorii!

Inițial, Ionel Dănciulescu și-a anunțat retragerea în perioada de pauză competițională. Cam prin ianuarie. Dar n-a mai avut răbdare. Sătul de câte comentarii se fac pe acest subiect a decis să rezolve problema acum, nu mai târziu. Astăzi, într-o conferință de presă eveniment în care l-a avut alături pe marele Cornel Dinu, „Danciu-gol” și-a agățat ghetele în cui printre lacrimi. Nu i-a fost ușor dar nici greu. După 515 meciuri jucate în Liga 1 și cu 214 goluri marcate (al doilea golgheter al campionatului României după o legendă dinamovistă, Dudu Georgescu), Dănciulescu a pus punct unei cariere sportive care deja a intrat în istoria clubului Dinamo. Un mare jucător, un mare caracter. Ionel Dănciulescu, respect!

Sunt rari jucătorii care pun caracterul înaintea fotbalului. Ca mod de viață, ca fel de a fi. Ionel Dănciulescu a făcut asta și de aceea suporterii adevărați îl iubesc și îl respectă. Toți. Și de la Dinamo, și de la Steaua. Ambele cluburi le-a slujit cu devotament și onoare dar de Dinamo îl leagă totul. Cariera, viața, gloria.
Îmi pare rău că Dănciulescu nu a apucat să joace în Liga Campionilor. Merita. De o mie de ori merita. Acum, la ceas de retragere, regretul e și mai mare. Până la urmă totul face parte din viață.
Duminică, în editorialul „Dănciulescu, «pensionarul» profesionist”, am scris cu sufletul despre ce a însemnat acest băiat pentru Dinamo. Un exemplu de cum trebuie să te comporți în fotbalul profesionist ca să ai șanse de reușită. „Danciu – gol” mai putea ajuta echipa din teren. Cinci minute, zece, poate un sfert de oră. De fapt ajuta mânjii, tinerele-speranțe de la Dinamo.
Dar una vrem noi și alta Dănciulescu. Decizia pe care a luat-o trebuie respectată. El știe cel mai bine dacă mai poate să joace sau nu. Există un sfârșit în toate dar în același timp și un alt început. Ionel Dănciulescu este un exemplu pe care Dinamo trebuie să-l exploateze pentru a oferi copilor, juniorilor și celorlalți fotbaliști care îmbracă tricoul alb-roșu un model.
Ionel Dănciulescu s-a retras din competiții dar nu și din iarbă. Rămâne lângă echipă, rămâne lângă club. Nu a mai așteptat iarna. Are multe de făcut…