Mitică sau Gino?

noiembrie 13, 2013 in Special

Cine va câștiga alegerile la Liga Profesionistă de Fotbal? Deci, 18 președinți de cluburi vor decide pe cine vor șef!

Cine va câștiga alegerile la Liga Profesionistă de Fotbal? Deci, 18 președinți de cluburi vor decide pe cine vor ca șef!

Se apropie ora H pentru Liga Profesionistă. Mâine sunt alegeri. Dumitru Dragomir sau Gino Iorgulescu? Aceasta-i întrebarea! Favorit este nea Mitică. Gino vine pe turnantă și are șansa lui. Greu de spus. Domnul Dragomir are în spate mulți ani de șefie la Ligă. Plus un nivel record la care a adus drepturile de televizare a meciurilor: peste 100 de milioane de euro. Domnul Iorgulescu este împins de la spate de vântul schimbării. Idei noi, oameni noi, principii noi. Toate astea se intersectează cu dorințele majorității iubitorilor de fotbal. Din acest motiv, Gino se bazează și pe votul popular. Un vot care nu contează în alegerile de mâine dar care poate influența opțiunile celor chemați să aleagă. Un scrutin în care totul se poate schimba de la o oră la alta și în care orice este posibil!

Cât despre șanse acestea par să fie „fifty-fifty”. Deși unele cluburi au promis cui îi vor da votul în fața urnei situația se poate schimba radical. La câte nebunii s-au întâmplat în alegerile organizate în România încă o controversă în plus chiar nu mai contează. 🙂
Nea Mitică este foarte sigur pe el. Probabil știe ce știe. Dar nu e bine așa. Faptul că nu are un „plan B” ne arată că joacă totul pe o singură carte. Gino tace și face. Cel puțin asta e senzația pe care a transmis-o. N-a vorbit prea mult și a preferat să-și pregătească cum poate mai bine ziua de mâine.
Un element important al acestei ecuații este Gică Hagi. Din ce s-a comentat până acum, „Regele” îl susține pe Gino. Un detaliu important pentru că Hagi reprezintă un exemplu. Ca sportiv, ca om. Cuvântul lui Hagi atârnă greu și poate să-i pună pe gânduri pe „conservarori”. Cum ar fi domnul Horoba de la Mediaș.
Cum la Federație e posibil să ajungă Gică Popescu, e clar că și la Ligă se dorește schimbul de generații. Altfel este greu de crezut că „Baciul” și nea Mitică vor reuși să coopereze spre binele fotbalului românesc. Deja se-npung ca berbecii. 🙂 Schimbarea nu înseamnă că i se vrea răul domnului Dragomir. Într-un management performant președintele și echipa aflată la comandă se schimbă la anumite intervale de timp. Continuitatea este bună și ea dar nu la infinit!
Mitică sau Gino? O întrebare la care abia mâine vom avea un răspuns!