Primăvara de la Ligă: Gino Iorgulescu, președinte!

noiembrie 14, 2013 in Special

Gino Iorgulescu a căștigat în „timpul regulamentar” meciul cu Dumitru Dragomir: 11-7. Liga Profesionistă se pregătește de reforme!

Gino Iorgulescu a căștigat în „timpul regulamentar” meciul cu Dumitru Dragomir: 11-7. Liga Profesionistă se pregătește de reforme!

Revoluția de catifea pornită de Gino Iorgulescu i-a dat câștig de cauză. Cu 11 voturi din 18, Gino este, de azi, noul șef al Ligii. O adevărată bombă care zdruncină din temelii liniștea castei care comandă fotbalul românesc. Vântul schimbării, despre care am tot scris în ultima vreme, l-a împins de la spate pe Gino Iorgulescu și-a măturat toate „combinațiile” marca „nea Mitică”. Debarcarea domnului Dragomir era anunțată de multă vreme. De când președintele Federației, Mircea Sandu, a anunțat că nu-l mai interesează un nou mandat. Un moment crucial care l-a lăsat singur singurel pe domnul Dragomir. De atunci a început numărătoarea inversă. În prag de iarnă am trăit primăvara de la Ligă. Dacă l-a învins pe nea Mitică, Gino Iorgulescu chiar are stofă de președinte. La mai mare!

Gino Iorgulescu și-a calculat bine pașii. A preferat o campanie electorală discretă, departe de ochii publicului. Strategia a fost bine aleasă deoarece nu au transpirat prea multe informații. Plus susținerea politică, deloc de neglijat, domnul Iorgulescu a reușit să obțină ceea ce puțini credeau: șefia Ligii!
Era greu de crezut că domnul Dragomir putea rezista contra vântului schimbării. Gică Popescu este așteptat la Federație, iar echipa sa din care mai fac parte Hagi, Stelea și Ilie Dumitrescu este dovada că fotbalul românesc se pregătește de reforme mari. Liga Profesionistă face parte din sistem și avea nevoie de un altfel de președinte, de un altfel de șef.
Avantajul lui Gino Iorgulescu este că vine din iarbă. Știe exact cu ce se mănâncă fotbalul. Din acest punct de vedere îi va fi mai ușor în perioada de acomodare. Importantă este și echipa cu care vine să conducă Liga. Pentru Gino greul abia acum începe. Drepturile de televizare ale partidelor din Liga 1 sunt la o cotă incredibilă în raport cu valoarea campionatului: peste 100 de milioane de euro. Principalul obiectiv al începutului de mandat va fi păstrarea acestei cote. Multe cluburi depind de acești bani.
Așadar, sfârșit de eră la Liga Profesionistă. Gino Iorgulescu și revoluția de catifea au adus mai repede primăvara!