„Tricolorii” înfruntă „titanii”!

noiembrie 15, 2013 in CM 2014 - Brazilia

Stadionul „Georgios Karaiskakis”, din Pireu, locul bătăliei dintre „tricolori” și „titani”. Dacă cred în ei, ai noștrii pot deveni zei!

Stadionul „Georgios Karaiskakis”, din Pireu, locul bătăliei dintre „tricolori” și „titani”. Dacă cred în ei, ai noștri pot deveni zei!

A venit și ora decisivă. Naționala României dă în această seară prima bătălie în drumul spre Brazilia. Nu va fi ușor. Jucătorii eleni seamănă cu titanii din mitologia greacă. Personifică toate forțele naturii într-o furie oarbă supusă unui singur scop: calificarea la Mondial. Starea asta poate reprezenta un avantaj pentru „tricolori”. De câte ori au fost luați de sus, cu șansa a doua, băieții noștri au făcut meciuri bune. De ce n-ar fi ei zei și învingători în fața „titanilor”? Luptătorul Nicoliță și energicul Maxim par să fie surprizele pregătite grecilor. Peste câteva ore vom vedea ce și cum. Drumul e lung și greu. Important este să înceapă bine. În seara asta, la Pireu, de la ora 21:45, în direct la România TV. Hai România!

Astăzi ne vom da seama dacă bucuria de după tragerea la sorți a meciurilor pentru baraj a avut justificare sau nu. La fel ca noi, grecii au zâmbit după ce au aflat că întâlnesc România. Vom vedea cine se bucură la sfârșitul „dublei”.
Grecia este o echipă periculoasă care te adoarme din start cu iluzia că dacă are o medie de vârstă ridicată nu știe fotbal. Fals. Experiența crește direct proporțional cu vârsta, iar asta spune totul despre forța de joc a reprezentativei elene.
România nu-l va avea în teren pe Vlad Chiricheș. Jucătorul lui Tottenham este accidentat dar a ajuns la Atena. Poate intră în retur sau mai știi? 🙂 Spuneam mai sus despre plusul de experiență al grecilor. Selecționerul Victor Pițurcă a reacționat și va alege o formulă de echipă care să țină cont și de acest detaliu.
Din prima clipă m-am așteptat ca Piți să ne șocheze cu ceva. Dacă posibila titularizare a lui Maxim nu ne surprinde, prezența lui Bănel Nicoliță este o mare surpriză. Ca nume. Tactic, nu. Samaras trebuie anihilat, iar Mățel are nevoie de ajutor în flancul drept. Asta e misiunea lui Nicoliță!
Calificarea nu se decide la Pireu dar rezultatul contează enorm pentru manșa-retur de la București. Dacă naționala noastră își propune mai mult decât un egal atunci să fiți siguri că se întoarce acasă cu un rezultat pozitiv. Altfel, dacă joacă cu gândul la remiză riscă să se mulțumească cu puțin, iar la final să se aleagă cu… nimic. Cine crede în victorie înseamnă că o poate obține. Hai România!