Astra cu prea multe… umbre!

mai 8, 2014 in Liga 1

Florin Marin a spus că a plecat de la Astra „pentru că am pierdut locul 2”. Oare?

Florin Marin a spus că a plecat de la Astra pentru că „am pierdut locul 2”. Oare?

Pleacă Isăilă, vine Florin Marin! Pleacă Florin Marin, revine Isăilă! Au trecut doar câteva zile de când am publicat editorialul „Păcatul patronilor: cred că știu totul despre fotbal!” și avem o nouă confirmare. Tristă. Antrenorul Florin Marin și-a luat tălpășița de la Astra. Probabil s-a săturat de atmosfera tensionată de la Giurgiu. Omul a fost de bun simț și a invocat rezultatele ca motiv al demisiei. Aiurea. Din opt meciuri Florin Marin a pierdut doar unul, două egaluri și cinci victorii. Mai degrabă temperamentul patronului Ioan Niculae pare să fie motivul plecării sale, nu rezultatele. Și uite că s-a întors Daniel Isăilă. Măcar i s-a făcut dreptate după ce, nu demult, a fost pus pe goană de-acolo. Oscilații de asemenea amplitudine nu fac casă bună cu un club serios. Nu poți spune despre un antrenor că azi e bun, apoi e rău, iar după asta că e din nou bun. La Giurgiu zărim o Astra cu prea multe… umbre!

Patronul Astrei, Ioan Niculae, n-a făcut mare lucru ca să-l țină la echipă pe antrenorul Isăilă. Dacă dorea, îl oprea la Giurgiu. Dar asta a fost și la Astra a ajuns Florin Marin. O mutare surprinzătoare. Dar pe Florin Marin nu l-a prins cantonamentul de vară. Poate la iarnă! 🙂
Florin Marin a fost gentleman și a motivat plecarea sa pentru că echipa n-a prins locul 2. Ciudat. Mai sunt de disputat trei etape, iar ocupanta locului 2, Petrolul, va juca acasă cu Steaua. Astra încă are șanse la locul secund.
Ceea ce se petrece la Giurgiu aduce un pic a haos. Pleacă antrenori, vin antrenori. Ca în Gara de Nord. Nemulțumirile patronului Ioan Niculae au inflamat prea tare atmosfera. În locul unor discuții în familie, cu cărțile pe față, domnul Niculae a preferat să-și exteriorizeze gândurile prin intermediul mass media.
Ba i-a certat pe jucători, ba pe antrenori, iar la urmă l-a taxat pe președintele Dinu Gheorghe. Ioan Niculae a greșit pentru că echipa suferă. Vine finala Cupei României, iar astfel de ieșiri pot afecta serios misiunea echipei: primul trofeu din istoria clubului!
Într-un fotbal profesionist, de calitate, antrenorii nu se schimbă pe bandă rulantă. Au nevoie de timp. Măcar de un sezon ca să poată arăta ceea ce știu. Altfel, dacă se menține acest stil de lucru, cu nervi și acuzații fel de fel, vom ajunge să trăim ziua în care antrenorii vor fi schimbați chiar în timpul partidei. 🙂