Steaua, istorie cu 25 de titluri!

mai 9, 2014 in Liga 1

Steaua a repetat isprava din sezonul trecut. După titlul 24 a urmat... 25. Și așteaptă fiesta ca să se bucure!

Steaua a repetat isprava din sezonul trecut. După titlul 24 a urmat… 25. Și așteaptă fiesta ca să se bucure!

E clar că cifra 7 este cu noroc pentru Steaua. Clubul s-a născut pe 7 iunie, pe 7 mai a cucerit Cupa Campionilor Europeni, Marius Lăcătuș a fost jucătorul de legendă care a purtat nr. 7 pe tricou, iar acum a câștigat cel de-al 25-lea titlu de campioană, suma celor două cifre fiind… 7. Este pentru a treia oară în istorie când Steaua ia campionatul de două ori la rând. Performanță unică după revoluție. Fără stres. „Roș-albaștrii” au dominat competiția de la un capăt la altul. De când a venit la Steaua, antrenorul Laurențiu Reghecampf a impus o disciplină nemțească. Jucătorii au înțeles că asta e calea spre fericire, iar rezultatele se văd în clasament. Victoria de la Cluj, 1-0 cu „U”, a rezolvat matematic titlul și a luat de pe jucătorii Stelei povara acestui obiectiv. Urmează Cupa României și pregătirea startului în Liga Campionilor. Steaua face istorie cu 25 de titluri!

Steaua nu a amânat balul câștigării campionatului. A rezovat problema, matematic, în deplasarea de la Cluj. Un 1-0 cu „U”, suficient pentru a bifa cel de-al 25-lea titlu din istorie. O performanță incredibilă care se datorează excelentei organizări a clubului și stilului german impus de antrenorul Reghecampf. Un stil bazat pe foarte multă muncă și disciplină.
După ce Gigi Becali și Mihai Stoica au ajuns în pușcărie au fost destui care s-au grăbit să cânte prohodul Stelei. Au uitat însă că astfel de grupări fac parte din categoria legendelor care nu mor niciodată. Sunt cluburi care atunci când sunt în dificultate renasc și mai și.
Steaua a controlat această ediție de campionat tot timpul. Doar prezența în Liga Campionilor a creat un pic de probleme, legate de program, însă „roș-albaștrii” le-au depășit cu brio. Ținta următoare este Cupa ceea ce ar echivala cu realizarea eventului. Dar cu Astra nu va fi ușor, giurgiuvenii dorind revanșa după ratarea titlului și poate chiar a locului 2.
Un titlu câștigat în stil de mare campioană. Cu trei etape înainte de final, cu multe puncte avans. Steaua a avut cel mai bun lot și cea mai omogenă formulă de echipă. O arată rezultatele.
Marea provocare rămâne Liga Campionilor. Mai exact grupele acestei competiții. Steaua nu a confirmat în acest sezon și are de luat o revanșă. Dar pentru asta este nevoie de jucători de calitate. Mai mult decât ce are acum!