„Furnicuța”, spre locul 4 WTA!

mai 11, 2014 in Tenis

Simona Halep este la o victorie distanță de locul 4 WTA. La Madrid, „Furnicuța” joacă în cea mai mare finală din carieră!

Simona Halep este la o victorie distanță de locul 4 WTA. La Madrid, „Furnicuța” joacă în cea mai mare finală din carieră!

Simona Halep a speriat Madridul. Duminică joacă în marea finală contra Mariei Șarapova. La ora 17:30, milioane de români vor ține pumnii strânși pentru victoria „Furnicuței”. O fată admirabilă, o mare campioană. Simona Halep a reușit să combine plăcerea de a juca tenis cu nevoia de performanță. Nu se gândește la ceea ce va fi ci doar la meciul următor. Zâmbetul ei arată dragostea pentru tenis dar și o fată frumoasă prin felul de a se manifesta. Simonica a devenit un idol pentru tineri. De asta sunt sigur. Șarapova este o adversară dură, greu de bătut. Simona Halep nu a învins-o niciodată. Două meciuri, ambele câștigate de rusoaică. Dar, atenție, au fost acum doi ani, în 2012. De data asta, în fața Șarapovei va fi o altă Simona Halep. „Furnicuța” are puterea să se îndrepte, încet și sigur, spre un succes care ar urca-o pe locul 4 mondial. Hai, Simonica! La Madrid, Halep joacă în cea mai mare finală a carierei și are ocazia să ajungă pe cel mai înalt loc de când s-a apucat de tenis: locul 4 WTA. Nu îi va fi ușor. Maria Șarapova a fost de patru ori nr. 1 în lume. Are experiență, are tupeu, vrea să revină în elită, dar nu este invincibilă. 🙂 La prima vedere, Simona Halep are dezavantajul întâlnirilor directe. Rusoaica a câștigat două partide din două, dar asta s-a întâmplat în 2012. De atunci au trecut doi ani, iar „Furnicuța” a avansat încet, încet, spre elita tenisului mondial. Astăzi este pe locul 5 WTA, iar dacă se impune la Madrid va urca pe poziția a patra. Pe Halep o așteaptă o partidă extrem de grea. Faptul că, în acest moment, Maria Șarapova este nr. 9 WTA, iar Halep e pe 5, nu contează. De un lucru putem fi siguri: „Furnicuța” va da totul pentru victorie. O interesează mai mult cele 650 de puncte WTA decât premiul în bani, deloc de neglijat: 342.600 de euro. Un avantaj pentru Simonica este suprafața de joc. Pe zgură se simte cel mai bine. Pe vremea junioratului a fost laureată la Roland Garros. Dacă atunci a cucerit Parisul, de ce n-ar reuși acum la Madrid? Mai ales că Șarapoza nu se simte în largul ei pe „covorul roșu”. Cel puțin așa a declarat la întâlnirile cu presa. În realitate, la acest turneu rusoaica a trimis acasă nume mari precum Na Li (China, nr. 2 WTA) sau Agnieszka Radwanska (nr. 3 WTA). Să credem în șansele Simonei Halep. La Madrid, fata asta chiar poate să dea marea lovitură. Un salut venit din Est: „Furnicuța”, the best!