Argint cu sclipiri de aur

iulie 29, 2012 in Londra 2012

Alina Dumitru aduce României prima medalie la JO de la Londra 2012. O mare campioană, un mare caracter!

Judoka Alina Dumitru și-a făcut datoria față de România! Mult mai mult decât oricare dintre noi. Accidentată la picior și la cot, Alina nu avea cum să reziste braziliencei Sarah Menezes care știa de aceste slăbiciuni. Tocmai acolo a acționat. Sportiva de la Steaua a strâns din dinți, a urlat de durere atunci când nu a mai putut suporta dar a dus finala până la capăt. O atitudine demnă de o profesionistă. O atitudine răsplătită cu o medalie de argint care, pentru noi, are sclipiri de aur. „Piți” a fost la înălțime și pentru asta îi mulțumim!

Sâmbătă am stat cu sufletul la gură. Știam că judokana Alina Dumitru are șanse la o medalie. Era prima pentru România. Nu a fost ușor. Alina a trecut cu emoții de mongoleza Munkhbat Urantsetseg, în „sferturi”, iar în semifinale a învins-o pe campioana mondială en-titre, japoneza Tomoko Fukumi. Nu mai comentez maniera ci doar faptul că, în fiecare meci, Alina a strâns din dinți, avea bandaje la picioare și mâini, striga de durere când era lovită.
Evident, Alina a tras cât a putut pentru a se comporta onorabil. Spre cinstea ei a reușit. Deși nu se afla într-o formă fizică care să-i permită abordarea finalei de la egal la egal cu Sarah Menezes, „Piți” a încercat să contracareze atacurile repetate ale braziliencei asupra zonelor corporale unde avea probleme. Așa s-a ajuns să fie penalizată pentru atitudine defensivă și să riște totul pe final.
„Piți” nu s-a făcut de râs. A încercat să dea cu Menezes de pământ dar n-a mai avut forță. Și-a dorit un rezultat memorabil dar a trebuit să se mulțumească cu argintul. Pentru ea este puțin, pentru România e ceva imens! La aceaste Jocuri Olimpice orice medalie este de 10 ori mai importantă decât la edițiile precedente. Asta pentru că e din ce în ce mai greu să faci performanță fără bani în timp ce alte țări au alocat bugete de sute de ori mai mari ca ale sportivilor români!
Alina Dumitru a scris istorie la categoria 48 de kilograme. Practic, „Piți” a cucerit argintul într-o mână și într-un picior. Îi mulțumim pentru demonstrația de dragoste de țară. Fără așa ceva nu avea cum să reușească. Și-a dorit tricolorul pe cel mai înalt catarg dar a urcat pe podium și l-a văzut acolo cum flutura mângâiat de razele de aur ale unei medalii de… argint!