Andrei Pavel, plus pentru Simona!

septembrie 20, 2017 in Tenis

Simona Halep și Andrei Pavel pot găsi drumul cel mai scurt spre primul trofeu de Grand Slam!

Prin ploaia de scandaluri care a adus codul portocaliu într-un fotbal și așa vai de mama lui trece vrând-nevrând știrea că Simona Halep a oficializat colaborarea cu Andrei Pavel. La Wuhan și Beijing, Andrei va sta pe „bancă”. Pare mai interesant decât acuzațiile fel de fel care răzbat din fotbal, prea des, pe sticla televizoarelor. Da, Andrei Pavel este acel plus de care avea nevoie Simona pentru a spera la mai mult. Nu s-a zgârcit la bani dacă ne gândim la cei 8.000 de euro salariu lunar pe care îi vehiculează presa. Dincolo de asta e vorba de experiență, un factor care o poate ajuta să-și controleze emoțiile mai eficient și mai ușor. Andrei Pavel, un tip care știe să fie antrenor la fel de bine cum o făcea ca jucător!

E ora 21:32. Un tur cu telecomanda pe televiziunile de sport arată cam așa: scandal CFR-FCSB, tămbălău la Botoșani cu Iași, reluare meci Sepsi – Craiova. Nu mai insist că seria continuă deși lumea s-a cam săturat de așa ceva. E prea mult, e prea obositor. Zi de zi, ceas de ceas. Or fi bani la mijloc dar nici chiar așa! 🙁
Într-un astfel de peisaj media, cam gri, colaborarea dintre Simona Halep și Andrei Pavel riscă să treacă neobservată. Dar nu e chiar așa. Practic, parteneriatul dintre cei doi a pornit la drum după eliminarea Simonei de către Maria Șarapova la US Open. Acum, prezența lui Andrei Pavel în staff-ul Simonei la Wuhan și Beijing reprezintă confirmarea oficializării acestei colaborări.
Important, Pavel îi va ține locul lui Darren Cahill atunci când australianul nu va putea s-o însoțească la anumite competiții. Se pregătește oare transferul total de putere? 🙂 Nu știm, Simona n-a confirmat așa ceva. Andrei Pavel este fără doar și poate cel mai valoros jucător de tenis al României de la Ilie Năstase încoace. A jucat în total nouă finale, ajungând pe locul 13 ATP în 2004, cel mai bun al carierei. Cuantificabil, asta înseamnă experiență cu carul, un plus important care o va ajuta pe Simona noastră să-și controleze mai bine emoțiile atunci când miza crește exponențial.
Cei 8.000 de euro despre care se aude că reprezintă salariul lunar oferit lui Andrei Pavel arată că Simona Halep s-a maturizat în bine. Nu s-a zgârcit la bani așa cum o făcuse, nu demult, cu antrenorul Wim Fissette. Atunci a costat-o scump întreruperea colaborării. Acum poate fi altfel, mai bine.
Decizia Simonei este un lucru pozitiv. Sperăm să aibă rezultate bune alături de Andrei. Doar performanțele țin un antrenor în funcție. Nu are rezultate, pleacă. Cu certitudine, Andrei Pavel reprezintă un plus mare în staff-ul Simonei Halep, iar asta se va vedea în curând. Poate chiar prin câștigarea primului trofeu de Grand Slam!