Efectul… Contra!

septembrie 25, 2017 in Liga 1

Antrenorul Miriuță a ratat complet debutul la Dinamo. Ce n-a făcut Contra a făcut el: titularizarea lui Filip într-un moment greu și credit total lui Bokila, încă nepregătit așa cum trebuie!

În editorialul cu titlul „De la Dică pân’ la Contra”, publicat pe 18 septembrie 2017, chiar din introducere încercam să pun punctul pe „i” referitor la Dinamo: „Contra a făcut adevărate minuni cu o echipă în care se investesc bani cu țârâita. Se va vedea reculul după plecarea lui «Guriță» la națională”. Și s-a văzut. „Câinii” nu au mai fost ei în derby-ul cu FCSB chiar dacă după înfrângerea la limită (0-1) se tot amăgesc cu ideea că au avut ocazii, că au jucat mai bine etc. Iluzii. De rămas nu rămâne decât scorul afișat de tabelă și cele nouă puncte distanță față de marea rivală. Antrenorul Vasile Miriuță a pornit cu stângul fiind în tonul echipei: neinspirat. Toate schimbările au fost pe minus, nu pe plus, iar Bokila un fel de glumă amară. Din păcate, plecarea lui Cosmin Contra la echipa națională a lăsat urme mai adânci decât s-a crezut inițial. Dacă pleacă și Mutu chiar că se alege praful!

În același text mai spuneam despre „Guriță”: „Și Dinamo joacă un fotbal bun. Cosmin Contra a făcut din mai nimic… bici. 🙂 Bravo lui! „Guriță” s-a impus repede datorită organizării exemplare, chiar obsedantă, a jocului. Plus disciplina dusă la extrem. Cine-a greșit a plecat. Păcat că nu mai are timp să-și continue treaba la Dinamo”.
În loc să preia din mers strategia lui Contra, măcar pentru câteva meciuri, Miriuță a mizat pe șocul pozitiv produs de schimbarea antrenorului. De data asta șocul a fost… negativ, iar vina îi aparține în totalitate. Filip n-a fost inclus de Contra în lotul pentru meciul cu Craiova din cauza supărării provocate de ratarea transferului în Turcia. Chiar în ultima zi de „mercato”. Nu e ușor de gestionat un astfel de moment, iar decizia lui Miriuță de a-l folosi tocmai în „confruntarea orgoliilor” a reprezentat o mutare neispirată: Filip a jucat prost. În plus s-a și accidentat! 🙁
Apoi eroarea cu introducerea lui Bokila în locul lui Hanca. Una de proporții. În același minut 58 a fost scos și Nascimento ceea ce a însemnat pierderea bătăliei de la mijlocul terenului, iar odată cu ea și meciul. În acel moment s-a văzut clar cine va fi căștigătoarea partidei. FCSB nu mai avea cum să piardă jocul!
Pe de altă parte, Vasile Miriuță are nevoie de înțelegere. Abia a venit la Dinamo, iar amânarea partidei cu Concordia Chiajna i-a făcut mai mult rău decât bine. Să pierzi în fața eternei rivale, chiar la debut, este foarte greu de suportat de către fani și nu numai. Numirea lui Cosmin Contra în funcția de selecționer a lăsat urme adânci care se văd atât în joc cât și în atitudinea jucătorilor. Mai puternic decât s-a crezut inițial, iar dacă mai pleacă și Adi Mutu situația la Dinamo se complică și mai și!