A început meciul cu… Ungaria!

iunie 12, 2013 in Special

Meciul România - Ungaria este în pericol să se joace fără spectatori. Cine se teme de atmosfera incendiară de pe „Arena Națională”?

Meciul România – Ungaria, în pericol să se joace fără spectatori. Cine se teme de atmosfera incendiară de pe „Arena Națională”?

Presa scrie că UDMR a reclamat , din nou, fotbalul românesc la FIFA. A mai făcut-o odată, după meciul Olanda – România, când s-a plâns din cauza comportamentului rasist al suporterilor români. Rezultatul? Federația Română de Fotbal a primit o amendă de 20.000 de franci elvețieni. Mai grav este că, atunci, s-a creat un precedent. De ce? Pentru că, acum, UDMR a trimis o altă petiție forului mondial în care se plânge de tratamentul, tot rasist, la care au fost supuși jucătorii din Trinidad – Tobago la meciul amical cu România. Ce atenție sporită acordă cei de la UDMR fotbalului! Adevărul este că-i doare-n cot de ce a strigat un „rătăcit” sau altul la meciul cu reprezentativa din Caraibe. Ținta este meciul România – Ungaria. Probabil, UDMR vrea ca „Arena Națională” să fie pustie. Se știe că acolo va fi un infern. Meciul cu Ungaria deja a început!

Un material dur realizat de cei de la www.onlinesport.ro (http://www.onlinesport.ro/fotbal/echipa-nationala/udmr-ne-paraste-din-nou-la-fifa-si-spera-ca-meciul-cu-ungaria-sa-se-joace-fara-spectatori-nid-98699/). La fel găsim și pe www.gandul.info (http://www.gandul.info/sport-miscare/udmr-reclama-din-nou-romania-la-fifa-miza-partida-romania-ungaria-sa-se-joace-fara-spectatori-10959262). Dacă așa stau lucrurile atunci e grav și e clar că se dorește suspendarea terenului astfel încât naționala României să joace meciul cu ungurii pe un stadion pustiu!
Pentru o formațiune politică reprezentată în Parlamentul României este deja prea mult. Nu știam că UDMR monitorizează fotbalul cu atâta atenție. Poate s-or fi găsit câțiva fani care au băut o bere în plus și au strigat ce le-a trecut prin cap dar nu este corect să bagi toți suporterii în aceeași oală.
Nu este un caz de neglijat. Dimpotrivă. Federația a mai plătit o amendă pe tema atitudinii rasiste a unor fani. Acum ar fi o „repetiție”, iar dacă FIFA ia de bună plângerea UDMR atunci povestea se termină urât de tot. Evident, ținta este meciul România – Ungaria, din preliminariile CM 2014, partidă decisivă pentru locul 2 în grupa D.
Trăim în România sau unde? Din păcate, pentru unii contează mai puțin. Fapta s-a comis. Degeaba trăiesc și mănâncă o pâine aici, în România, că în realitate cei care au gândit aceste petiții simt altceva și iubesc alt drapel național. Dacă se confirmă ceea ce scrie presa atunci e timpul ca Federația Română de Fotbal, Parlamentul, Guvernul și Președinția României să vină cu o reacție pe măsură!