Rusescu, un transfer reușit!

iunie 13, 2013 in Internaţional

Raul Rusescu a ales FC Sevilla. Un club important din fotbalul spaniol. Are la dispoziție cinci ani să arate că are valoare!

Raul Rusescu a ales FC Sevilla. Un club important din fotbalul spaniol. Rusescu are la dispoziție cinci ani să arate că are valoare!

Steaua a plătit 100.000 de euro clubului Unirea Urziceni pentru transferul lui Raul Rusescu. Tot Steaua va încasa 2,4 milioane de euro, de la FC Sevilla, pentru același jucător. De 24 de ori mai mult. În plus, Rusescu va avea un salariu de 450.000 de euro pe sezon, adică de trei ori mai mare decât cel de la Steaua. O pierdere? Nu. O afacere bună. Rusescu este un golgheter autentic dar nu un jucător de neînlocuit. Deocamdată speculații… Totul se decide după verdictul UEFA în cazul „Valiza”. Chiricheș e și el pe picior de plecare. Un semn? Poate… Dacă trupa din Ghencea rămâne în Liga Camionilor sau va fi suspendată un an atunci va rezista așa cum e. Dacă i se dă mai mulți ani „out” din Europa atunci vom mai avea transferuri spectaculoase.

„Mutarea” lui Raul Rusescu la FC Sevilla este o afacere bună. Din toate punctele de vedere. Să încasezi de 24 de ori mai mult decât ai plătit pentru un jucător este o rețetă financiară de apreciat. Rusescu și-a făcut datoria față de Steaua și era normal să i se permită transferul la un club important. Mai ales că acolo, la Sevilla, va încasa, timp de cinci ani, aproape o jumătate de milion de euro pe sezon.
Steaua pierde un golgheter dar nu un jucător de neînlocuit. Se va orienta spre un alt vârf, cu mai multă viteză, în ton cu ceea ce joacă echipa. Se pot găsi astfel de jucători dacă îi caută cine trebuie. Chiar dacă va fi prezentă în Liga Campionilor, Steaua are încă nevoie de un atacant pur-sânge și de un număr 10 cum era, de exemplu, Dică.
Și echipa națională iese în câștig. Rusescu va evolua în campionatul spaniol și are posibilitatea să progreseze foarte mult. Una este să joci în Spania, alta în Liga 1. E diferență mare, ca de la cer la pământ, iar Rusescu poate specula în avantajul său această oportunitate.
Pe de altă parte, acest transfer este un semnal. Liga Campionilor pare o competiție tot mai departe de Steaua. Rusescu nu a vrut să riște și a semnat cu FC Sevilla. Nu trebuie condamnat pentru asta. Fiecare are viața sa și face ce vrea cu ea. Rusescu pleacă, iar Steaua așteaptă verdictul UEFA. Transferul lui Rusescu? Un sfârșit sau un nou început? Aflăm pe 24 iunie…