Of, Simona, ce emoții!

mai 30, 2018 in Tenis

Aceasta este Simona Halep: când vrea poate bate pe oricine!

Simona Halep s-a chinuit serios pentru a evita o eliminare rușinoasă la Roland Garros. Ar fi fost al șaselea cap de serie din istorie care spunea adio zgurei pariziene după primul joc. Greu, foarte greu Simona a reușit să-și (re)găsească ritmul de joc, încrederea, constanța în execuții. După ce a pierdut fără drept de apel primul set (2-6), „Simo” a avut o revenire formidabilă (6-1, 6-1) și așa a evitat o surpriză de proporții în confruntarea cu Alison Riske. Astfel, numărul 1 WTA și-a început cursa spre primul Grand Slam din carieră cu mari emoții. Și ce emoții dar până la urmă a ieșit frumos. În mod cert, Simona a învățat ce și unde a greșit. A ratat complet startul de meci dar s-a redresat la timp. Simona Halep va juca joi, în jurul orei 16:30, contra americancei Taylor Townsend, pe arena centrală „Philippe Chatrier”. Vrem o victorie fără emoții. S’il vous plait, Simona!

Faptul că în urmă cu patru zile Alison Riske (nr. 83 WTA) juca finala turneului de la Nüremberg, chiar dacă a pierdut-o, trebuia să reprezinte un semnal de alarmă pentru Simona Halep. N-a fost așa. Nesfârșita așteptare a meciului cu americanca, amânat din cauza ploii care a bulverat programul, poate reprezenta o justificare dar la valoarea Simonei nu poate fi o scuză.
În primul set, „Simo” a fost de nerecunoscut pe linia de spate. Apoi serviciul n-a fost cel de care avea nevoie. Nici la atacurile de la fileu n-a strălucit. Nici la mingile de break. Pe rever cam aceeași poveste. Un prim set cu 16 erori neforțate. Și așa s-a ajuns la 2-6 de vorbeam singuri în fața televizorului. 🙁
O campioană adevărată trebuie însă să-și controleze astfel de căderi. Simona a reușit și a ieșit la timp din prăpastie. Revenire de senzație chiar dacă a fost însoțită de nervi. Joc controlat în totalitate cu simetrie câștigătoare: 6-1, 6-1. Practic, acestă parte din meci trebuie luată de bună. Aceasta este Simona atunci când crește nivelul jocului. 🙂
În turul următor Halep va întâlni o altă jucătoare din Statele Unite, Taylor Townsend (72 WTA). Interesant, în fața americancelor „Simo” a câștigat 10 din ultimele 11 jocuri. O cifră care ne dă speranțe pentru ceea ce va fi mâine pe arena „Philippe Chatrier”, cel mai important teren de la Roland Garros. Sperăm într-un succes fără emoții ca să nu turăm inima prea tare!

P.S. Simona Halep – Taylor Townsend, joi, în jurul orei 16:30, în direct la Eurosport!