Roland Garros, greu dar frumos!

mai 25, 2018 in Tenis

Roland Garros, un turneu pe care Simona Halep vrea să-l câștige cu orice preț. Succes, „Simo”!

Anul acesta zgura pariziană pare un teren minat pentru Simona Halep. Chiar dacă este cap de serie nr. 1 și în acest sezon, misiunea Simonei este infernală. Are de apărat 1.300 de puncte câștigate după finala de acum un an cu Jelena Ostapenko. Față de Caroline Wozniacki (nr. 2 WTA) avansul este de doar 335 de puncte. Dacă Halep va fi eliminată în „sferturi” sau înaintea acestei faze adio supremație mondială. Și ce adversare se anunță în sferturile de finală: Kerber, Kiki Bertens sau Garcia. Te iei cu mâinile de cap când vezi că în semifinale Simona poate da peste Muguruza, Karolina Pliskova, Șarapova sau Serena Williams. Greu, foarte greu. Dar tocmai în astfel de momente Simona se mobilizează o mie la sută. La începutul anului am spus că va câștiga două turnee de Grand Slam. Unul din cele patru poate fi Roland Garros. Da, va fi foarte greu dar cu atât mai frumos dacă ridică deasupra capului Cupa „Suzanne Lenglen”, trofeul învingătoarei!

Dacă ar fi să ne luăm după filme am spune „Misiune imposibilă”, pentru varianta negativă, sau „Greu de ucis” dacă ajunge să câștige trofeul. Cu siguranță, pentru Simona Halep va fi cel mai dificil Roland Garros dintre toate participările pe zgura pariziană. Adversare tari o așteaptă la fiecare tur însă ceea ce este greu se poate transforma în frumos.
Practic, din turul 4 încep meciurile tari. Elise Mertens, Caroline Garcia, Angelique Kerber, Kiki Bertens, Maria Șarapova, Garbine Muguruza, Karolina Pliskova sau Serena Williams sunt cele mai importante nume care pot ieși în drumul Simonei spre marea finală. Dar la un turneu de anvergura Roland Garros-ului este de așteptat. Dacă vrea un trofeu de Grand Slam, Simona trebuie să bată tot ce-i iese în cale.
Halep are de apărat locul 1 WTA și pentru asta e musai să ajungă în semifinale. Altfel, adio. Wozniacki stă la pândă și poate oricând anula diferența de 335 de puncte care o separă de Simona. Avantajul este zgura, o suprafață pe care Simona o adoră, îi place să joace, se simte ca peștele în apă.
Dincolo de bani, trofeul „Suzanne Lenglen” este o miză pentru istorie. Cupa din argint masiv, ce cântăreşte 5,3 kilograme, a fost creată în anul 1979. Din păcate, trofeul original nu rămâne în posesia învingătoarei. Fiecare campion de la Roland Garros primeşte însă o replică, împreună cu cec-ul de 2,7 milioane de dolari, originalele rămânând în proprietatea Federaţiei Franceze de Tenis (FFT) și pot fi admirate la muzeul FFT.
În acest an, Roland Garros-ul (ediția cu numărul 122) se va disputa în perioada 27 mai – 10 iunie.