Da, Simona, daaa !!!

mai 31, 2018 in Tenis

Simona Halep, meci perfect și calificare în turul 3 la Roland Garros!

Simona Halep a făcut uitat setul dezamăgitor din meciul cu Alison Riske când a pierdut primele cinci ghemuri. Joc perfect al Simonei cu Taylor Townsend și calificare în stil de mare campioană în turul 3: 6-3, 6-1. Clar că a înțeles ce-a greșit în jocul cu Riske. Acesta este cel mai important lucru. Liderul WTA a intrat în joc concentrată o mie la sută. Total, iar meciul a curs în favoarea ei de la primele schimburi până la mingea de meci. Pur și simplu a forțat-o pe Townsend să comită erori în serie care într-un final i-au fost fatale. Da, de sute de ori da: aceasta este Simona pe care ne-o dorim, acesta este jocul constant care o poate duce la cel mai important trofeu din vitrina ei. Urmează turul 3 cu Andrea Petkovic!

Diferență de abordare între meciul cu Alison Riske și cel de astăzi cu Taylor Townsend. Simona a început în forță și a închis repede conturile pentru primul set: 6-3. Bombardamentul a continuat și mai și în setul 2, iar scorul de 6-1 ne scutește de prea multe comentarii. Agresivitatea din joc și-a spus cuvântul.
În turul 3 vine o adversară ce pare accesibilă, Andrea Petkovic (nr. 107 WTA). Dacă ne uităm la vârsta nemțoaicei, 30 de ani, la faptul că nu se află între primele 100 de jucătoare ale lumii și la raportul meciurilor directe care este net favorabil Simonei (6-1) am zice că jucătoarea noastră nu va avea probleme. Atenție, tocmai aceste meciuri care par ușoare sunt cele mai dificile pentru că adversarele se mobilizează enorm și dau totul pentru victorie. Deci, atenție!
Una peste alta a fost un meci foarte bun. „Simo” nu trebuie să coboare ștacheta ci să mențină ritmul și stilul. Dacă va etala cel mai bun tenis al ei are mari șanse să pună mâinile pe trofeul de la Roland Garros. Simona Halep chiar poate să-și treacă în cont primul trofeu de Grand Slam din carieră. Totul depinde de ea și doar de ea!