Sus, sus, la Eiffel sus!

iunie 5, 2018 in Tenis

Simona Halep este într-o formă de zile mari. Depinde doar de ea!

Simona Halep este cu totul diferită față de celelalte jucătoare din top 10. Și nu numai. Joacă din ambiție și dorința de a fi cea mai bună din lume. La Simona, talentul nativ nu este pe primul plan ci munca. Mii de ore de antrenament istovitoare. Doar emoțiile o trădează că e latină. Poate câștiga un mare turneu cum la fel de bine își poate lua la revedere de la el încă din primul tur. Acum, din „sferturile” de la Roland Garros nu poate visa decât la mai sus. Cu condiția să treacă mâine de Angelique Kerber. Tare nemțoaica. Un fost număr unu mondial şi câştigătoare la Australian Open în 2016, Kerber este într-o creştere de formă şi pare să-şi fi regăsit pofta de joc. Simona are însă toate armele ca s-o învingă pentru a obține biletul pentru semifinale. Da, Simona este mai în formă decât Kerber. De aceea are tot dreptul să viseze la trofeul „Suzanne Lenglen” și să urce cu el sus, sus, la turnul „Eiffel” sus!

Simona Halep, un amestec de forță și dorință, ambiție și perseverență. Dacă era nordică sau de peste ocean ar fi avut și sânge rece însă e româncă de-a noastră cu sânge cald și emoții cu carul. Dar și la acest capitol a făcut progrese: își stăpânește mai bine nervii, nu mai reacționează așa de tare la impulsuri negative. 🙂
La Roland Garros, Simona este în formă. Clar. Alergă mult, servește bine, returnează mingi imposibile, face spectacol. Joacă de plăcere și asta contează enorm în drumul ei spre un trofeu pe care anul trecut l-a avut aproape dar l-a ratat copilărește. Ce-a fost a fost. Abia acum începe greul cu Angelique Kerber la orizont.
Kerber este o jucătoare de mână stângă. Incomodă. Nemțoaica dă multe mingi înapoi, are o defensivă solidă și agresivă, cu lovituri tăioase de pe fundul terenului, în cross şi în lung de linie. Kerber impune un ritm alert care îi permite să urce la fileu de unde este greu de oprit. Plus o condiție fizică excelentă.
De partea cealaltă, Simona Halep ne-a demonstrat, nu o dată, că poate bate pe oricine. Și asta pentru că a ajuns la nivelul la care își poate seta jocul cu ceea ce trebuie pentru a învinge indiferent de numele care se află dincolo de fileu. Simona stă mult mai bine la capitolul mental și se poate baza pe un serviciu mult mai bun decât în trecut. Viteza și deplasarea continuă în teren vor genera spre Kerber un bombardament de lovituri, variate și din toate pozițiile, pe care Simona le stăpânește aproape perfect.
Succes, Simona. Românii sunt alături de tine și te vor încuraja indiferent de ceea ce se va întâmpla mâine în confruntarea de zile mari cu Angelique Kerber!