„Fata de foc” de la Roland Garros

iunie 7, 2018 in Tenis

„Cel care are abilitatea de a-şi stăpâni propria minte poate pune stăpânire pe orice altceva.” – Andrew Carnegie (om de afaceri american)

Nu este vorba despre eroina Katniss Everdeen, din filmul „Jocurile foamei”, ci despre Simona Halep, fata cu o foame de trofee de Grand Slam cum n-am mai văzut. Da, la ediția din acest an, Simona a început la Roland Garros revolta împotriva celor care i-au constestat poziția de lider mondial. O revoltă dusă pe teren, în orice condiții, la ce oră au dorit organizatorii. Până acum totul a fost frumos, Simona este în semifinale și se bucură de tenis orice s-ar întâmpla astăzi în confruntarea cu Muguruza. Foarte greu meci, foarte greu. Pare imposibil dar Simona are capacitatea de a învinge pe oricine. Și, precum Katniss Everdeen în celebrul film, „Simo” nu-și va devamăgii fanii. De fapt asta este esența, indiferent de rezultat Simona poate să joace cel mai bun tenis. Ea este „Fata de foc” de la Roland Garros!

Rănile finalei pierdute anul trecut pe zgura pariziană încă nu s-au cicatrizat sută la sută. Știm asta, se vede, nu trebuie să ne repete Simona. Ideea e că și-a înzecit efortul pentru a fi și mai bună. Pentru a câștiga indiferent de numele adversarei. Muncește mult, dă totul pentru tenis. Pur și simplu a atins cel mai înalt nivel de valoare de când se află în circuitul WTA, iar la Rolland Garros a făcut numai meciuri bune.
Confruntarea cu Garbine Muguruza este un fel de încleștare a titanelor. 🙂 Spanioloaica nu a pierdut niciun set la actuala ediție a turneului francez și pare în formă după ce în „sferturi” a spulberat-o pe Maria Șarapova cu 6-2, 6-1. Dar să nu ne speriem atât de tare, „Mașa” nu mai e campioana de altădată!
Atuurile Simonei? Constanța în evoluții și un stil de joc complet. Da, Simona a devenit constantă, nu mai are fluctuațiile de formă de altădată, iar stilul ei se bazează pe toată gama de lovituri, duse aproape de perfecțiune, care îi permit să joace variat. De aceea, în ultima vreme a ajuns mai mereu în fazele superioare ale turneelor.
Cum poate câștiga astăzi Simona? În primul rând să nu se gândească la locul 1 WTA. Apoi să joace fiecare minge, fiecare punct cum știe mai bine fără să îi pese ce face dincolo de fileu Muguruza. Indiferent de scor și rezultat să-i returneze cât mai multe mingi din orice poziție. Dacă n-o lasă pe iberică să-și facă punctele repede Simona va câștiga confruntarea. Nu în ultimul rând să fie fizic beton. Picioare, are nevoie de picioare puternice ca să alerge necontenit spre marea finală și mult râvnitul trofeu. Simona, joacă ce știi tu, noi suntem alături de tine!

P.S. Simona Halep – Garbine Muguruza, joi, în jurul orei 16:00 la Eurosport!