Victoria de pus în ramă

iunie 8, 2018 in Tenis

Da! Fericirea are chipul ei: Simona Halep!

Backhand-ul Simonei Halep a atins cote magice în confruntarea cu Garbine Muguruza. Una dintre explicațiile victoriei de senzație. Psihic, „Fata de foc” a fost perfectă, iar acele mingi trimise pe linie, în momentele decisive ale jocului, au turnat plumb în picioarele spanioloaicei. Unii spun că Simona a fost la maxim. Nu cred. Fata asta are resurse să joace și mai bine decât a făcut-o cu Muguruza. Important este că „Simo” a ajuns la nivelul în care își impune jocul orice s-ar afla dincolo de fileu. Încrederea asta de piatră s-a format și în urma eșecurilor din care a învățat ce, cum și unde a greșit. Un detaliu specific doar marilor campioane, doar jucătoarelor de legendă. Da, un meci de pus în ramă. Poate primul în șirul marilor victorii reușite de Simona Halep. La Roland Garros urmează finala finalelor. Mulți au vrut-o pe Sloane Stephens și uite că tocmai ea va fi rivala Simonei. Nu trebuie luată de sus, a câștigat deja un trofeu de Grand Slam și nu are presiune. Dar până mâine mai e ceva vreme. Să ne bucurăm pentru Simona!

Miză imensă în confruntarea Halep – Muguruza. Dincolo de prezența în finala de la Roland Garros, multe puncte WTA și cec-ul gras mai era în joc fotoliul de lider mondial. Simona nu s-a gândit la asta și bine a făcut. Doar jocul, asta a interesat-o, doar jocul. În final s-a ales cu toate din cele enumerate mai sus. Victorie mare, bucurie pe măsură.
Americanii spun că backhand-ul Simonei a fost mai rapid decât cel al lui Nadal. Și măsurătorile spun ceva dar ceea ce s-a văzut la televizor a fost clar: backhand de mare campioană, la cele mai înalte cote.
Marele campion Mat Wilander, în prezent expert la „Eurosport”, anunță a dominație totală a Simonei Halep în tenisul mondial. „La un moment dat, va fi de neatins pentru o perioadă de timp, poate un an sau doi. Cred că va câştiga trei dintre cele patru turnee de Grand Slam”, a spus Wilander, la „Eurosport”. La cum a jucat cu Muguruza este perfect posibil.
Un 6-1, 6-4 de pus în ramă. Cum a zis și Simona la conferința de presă. Meci fabulos care cu greu ne va ieși din memorie indiferent de ce se întâmplă mâine. Urmează a treia finală a Simonei la Rolland Garros. Nu contează decât trofeul pentru că locul 1 WTA l-a securizat, iar contul deja s-a alimentat cu 1,32 milioane de dolari, banii rezervați finalistei.
Pe Simona Halep o interesează doar trofeul „Suzanne Lenglen” oferit învingătoarei. Ce-a fost, a fost, dar acum nu-i mai scapă!