Ziua de după mâine

martie 13, 2013 in Liga Europa

„Standford Bridge”, locul unde se av\ntă vulturii. Un privilegiu de care nu te lovești la tot pasul!

„Standford Bridge”, locul unde se avântă vulturii. Un privilegiu de care nu te lovești la tot pasul!

Nu este vorba despre o prezentare a celebrului film „The day after tomorrow” ci despre viața Stelei de după episodul „Standford Bridge”. Joi seară, meci infernal cu Chelsea. Poate ieși bine, poate ieși rău. Cel mai important este că Steaua și-a făcut datoria față de fotbalul românesc și a ajuns aici. La poarta sferturilor de finală din Liga Europa. Victoria de la București, în fața campioanei Europei en-titre, înseamnă mai mult decât trei puncte. Înseamnă o dovadă că se poate juca la cel mai înalt nivel. Cu fotbaliști români. Ar fi minunată o calificare însă dacă va fi invers există ziua de după mâine. Steaua merită respectul tuturor românilor care iubesc fotbalul. În acest moment, performanța „roș-albaștrilor” depășește cu mult nivelul competiției interne!

Cei care cântau prohodul Stelei, înaintea confruntării cu Chelsea, de la București, au înghițit în sec. Le-a trecut însă repede și acum, cu câteva ore înaintea returului, fac la fel. N-au învățat nimic de la viață. Nici că punctele Stelei vor sălta coeficientul de țară ca să stăm un pic mai bine la UEFA, nici că o echipă formată aproape în totalitate din jucători autohtoni a dat peste cap un lot ce se învârte în jurul a un miliard de euro.
Steaua va intra pe „Standford Bridge” cu fruntea sus. A ajuns acolo unde se avăntă doar vulturii. Sus de tot. Sincer, această stare de spirit descrie cel mai bine clipa. Băieții ăștia chiar și-au făcut datoria. Vor încerca, și la Londra, să dea peste cap cotele caselor de pariuri. Cu atât mai frumos. Dacă va ieși altfel nu vor primi prea multe critici. De la cei care înțeleg momentul. De la ceilalți, mai cârcotași, obișnuiți să latre doar că să îl întărâte pe Gigi Becali, nu trebuie pus prea mare preț pe spusele lor.
În fiecare moment important al vieții există ziua de după mâine. O zi în care analizezi totul și reiei activitatea de la capăt. Dacă va fi calificare, Steaua intră în febra „sferturilor”. Dacă nu, continuă acțiunea UN 24 („Uniți spre titlul 24!”). Viața merge înainte și, împreună cu ea, gândurile, speranțele, visele. La Londra, vom trăi sigur o noapte frumoasă de martie în care ne vom bucura doar de fotbal. Indiferent de scor!