Visul frumos s-a terminat…

martie 14, 2013 in Liga Europa

Laurențiu Reghecampf, antrenorul care a dus Steaua la 45 de minute de „sferturile” Ligii Europa. Viața merge înainte. urmează titlul și Liga Campionilor!

Laurențiu Reghecampf, antrenorul care a dus Steaua la 45 de minute de „sferturile” Ligii Europa. Viața merge înainte. Urmează titlul și Liga Campionilor!

Adio… visul frumos s-a terminat / Adio… povestea noastră s-a încheiat / Adio… nimic nu mai are rost / Se-aud doar pașii, pașii grăbiți în noapte… este refrenul unei îndrăgite piese a trupei „Gaz pe foc”. Se potrivește perfect la povestea Stelei. Chelsea a câștigat returul cu 3-1. Steaua a părăsit Liga Europa cu fruntea sus. Pe „Standford Bridge”, în cetatea uneia dintre cele mai bogate echipe din fotbalul britanic. Steaua a marcat, Steaua a sperat dar atât s-a putut acum. Valoarea individuală a făcut diferența. Milioanele de euro din dreptul fiecărui jucător în albastru au evitat o surpriză de mari proporții. A fost frumos. Și golul lui Chiricheș, și fanii Stelei, peste 5.000, care au creat o atmosferă fantastică. O campanie europeană care a depășit condiția Ligii 1 și a scos fotbalul românesc din anonimat. Steaua și-a făcut, din nou, datoria!

Chelsea – Steaua 3-1. Un scor care nu reflectă decalajul enorm dintre Premier League și Liga 1, dintre lotul londonezilor și cel al „roș-albaștrilor”, dintre bugetele celor două grupări. Steaua a reușit să anuleze acest handicap prin entuziasm, tupeu și mai ales valoare. Faptul că în finalul întâlnirii de la Londra, Chelsea a „înghețat” jocul ca să obțină calificarea spune mult despre povestea europeană a trupei antrenată de Laurențiu Reghecampf.
Speranțe au fost atunci când Chiricheș a egalat pentru 1-1. La pauză, Steaua era calificată. A ieșit însă la rampă vulpoiul Juan Mata care a stat la originea tuturor fazelor de gol contabilizate în dreptul „albaștrilor”. Aici e vorba de valoare și nimic altceva. O explicație pragmatică pentru milioanele de euro trecute în dreptul acestui jucător și nu numai.
De partea Stelei, în debutul partidei, Rusescu a avut o ocazie singur singurel cu Cech dar a ratat. Într-un joc cu Chelsea, pe „Standford Bridge”, când ai ocazia să dai o dai în ațe. Altfel dau ei, iar rezultatul final demonstrează ceea ce spun. Steaua nu a putut ține piept campioanei Europei pentru că în situațiile de „unu la unu” londonezii au fost mereu primii.
„Roș-albaștrii” își iau rămas bun de la Liga Europa după un 2-3 mai mult decât onorabil, la general, cu Chelsea Londra. Rămâne campionatul, titlul și campania pentru grupele Ligii Campionilor care deja se vede la orizont!