Dănciulescu, dinamovistul iubit de toți!

martie 15, 2013 in Liga 1

Ionel Dănciulescu a pus fotbalul mai presus de orice. cel mai important motiv pentru care intră în istorie!

Ionel Dănciulescu a pus fotbalul mai presus de orice. Cel mai important motiv pentru care intră în istorie!

Sâmbătă seară, Ionel Dănciulescu intră în istoria fotbalului românesc. „DanciuGol” atinge borna 500 în topul prezențelor din Liga 1. Ceva incredibil. Un băiat de o modestie rar întâlnită, disciplinat, cu măsura vorbelor. Dănciulescu a pus fotbalul înaintea banilor. Și-a făcut datoria cum a știut mai bine, iar apoi a așteptat premierea care i se cuvenea pentru munca sa. „DanciuGol” a respectat mereu cluburile de unde a mâncat o pâine. Când a jucat la Steaua nu a înjurat pe Dinamo, iar când a ajuns la Dinamo a refuzat să se urce pe gard ca să scandeze mizerii la adresa Stelei. Din acest motiv, Dănciulescu este dinamovistul iubit și respectat de toți. Un caracter deosebit care merită toate laudele. La mai mare!

Născut de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, la Slatina, Ionel Dănciulescu a făcut cunoștință cu fotbalul la Clubul Sportiv Școlar Slatina. De aici a urmat saltul la Electroputere Craiova, club la care a debutat în Divizia A. Era 6 octombrie 1993 când a intrat pe teren contra Universității Craiova. Nu împlinise 17 ani. Apoi a urmat traseul vieții: Universitatea Craiova, Dinamo București, Altay Izmir (Turcia), Steaua București și, din nou, Dinamo!
Dănciulescu, tipul de jucător – etalon care trebuie dat ca exemplu în orice centru de copii și juniori. Un profesionist sută la sută. Disciplinat, responsabil, cu mult bun-simț atunci când vine la microfon. Respectul față de adversari la ajutat enorm în atingerea acestei borne amețitoare: 500 de prezențe pe prima scenă fotbalistică a țării.
„DanciuGol” este îndrăgostit de fotbal. În cel mai sincer mod cu putință. Mereu a pus clubul și performanța înaintea banilor. Un caz mai rar întâlnit în aceste vremuri. Asta l-a ajutat să fie respectat de colegi, de suporteri, de patroni, de adversari, de toți. Nu mulți dinamoviști se pot mândri cu un astfel de privilegiu!
Nu văd niciun motiv ca Dănciulescu să nu intre pe teren, sâmbătă, contra Petrolului. Nici dacă, să presupunem, nu e în formă. Sunt convins că antrenorul Cornel Țălnar îl va arunca pe „DanciuGol” în… istorie. Dacă va marca va fi cu atât mai frumos. Dacă nu, oricum va fi aplaudat de un stadion întreg. Din câte știu și Federația i-a rezervat o surpriză.
Borna „500” nu este însă un capăt de drum. Ionel Dănciulescu merge mai departe punând umărul la reconstrucția lui Dinamo. Indiferent cine va purta banderola, pe teren, în vestiar sau în afara lui, „DanciuGol” este căpitanul!