Ziua cea mai lungă

septembrie 21, 2013 in Liga 1

Vor continua schimbările de antrenori în Liga 1? Foarte posibil. Gigi Mulțescu și Petre Grigoraș joacă sub o presiune incredibilă. Și nu e bine pentru echipele lor!

Vor continua schimbările de antrenori în Liga 1? Foarte posibil. Gigi Mulțescu și Petre Grigoraș joacă sub o presiune incredibilă. Și nu e bine pentru echipele lor!

O etapă cu meciuri decisive pentru antrenorii Gigi Mulțescu (Dinamo) și Petre Grigoraș (CFR). Situația celor două echipe în clasament este complicată. Șefii ambelor grupări, deși spun că au răbdare, nu par să accepte altceva decât victoria. „Câinii” au o misiune dificilă cu Petrolul. Mulțescu a fost obligat, de conjunctură, să schimbe primul unsprezece aproape în fiecare etapă. Rezultatul: opt puncte din șapte meciuri. Grigoraș are o lună și ceva de când a venit la Cluj dar nu a izbutit, încă, să îmbunătățească jocul „ceferiștilor”. CFR stă prost în clasament unde are un punct mai mult decât Dinamo. Pentru Mulțescu și Grigoraș, un eșec în această etapă poate aduce despărțirea de echipele lor. Cu siguranță, cei doi tehnicieni vor trăi ziua cea mai lungă!

Întotdeauna am luat partea antrenorilor atunci când a venit vorba despre timpul necesar pentru formarea unei echipe. Patronii din fotbalul românesc vor rezultate pozitive după ce bat din palme. E imposibil. Mai grav este că atunci când jocul nu merge tot ei găsesc țap ispășitori, iar presiunea se mută instantaneu pe umerii antrenorilor. De cele mai multe ori tehnicienii sunt demiși sau dacă se satură de mizerii pleacă singuri.
Într-o astfel de postură se află antrenorii Gigi Mulțescu (Dinamo) și Petre Grigoraș (CFR). Nume importante. Dar mai contează pentru patroni? La Dinamo e ceva ciudat. Mulțescu a făcut echipa să joace. Cât de cât. Dar nu câștigă. Etapa trecută, la Tg. Jiu, chiar a fost ok însă timpul nu mai are răbdare. Și, probabil, nici Ionuț Negoiță. Vor puncte. O înfrângere cu Petrolul ar fi un fel de bomboană pe colivă.
La Petre Grigoraș este un pic mai complicat. „Grig” a preluat CFR-ul abia acum o lună și un pic dar lasă senzația că încă n-a înțeles ce se petrece cu și la această echipă. Jocul nu s-a îmbunătățit, rezultatele pozitive nu au apărut. În aceste condiții, patronul Arpad Paszkany ar putea reacționa așa cum a mai făcut-o de „n” ori, adică să dea afară antrenorul!
Astfel de abordări nu sunt normale dar până la urmă rezultatele sunt cele care țin în funcție un antrenor. Cred însă că lipsa de răbdare este cel mai aprig dușman al investitorilor din fotbal. Nimic nu se poate construi peste noapte sau bătând din palme. Dar în fotbalul nostru este posibil orice. Încă un motiv să spun că Gigi Mulțescu și Petre Grigoraș au parte de ziua cea mai lungă. Acum, în etapa a 8-a!