Zeița Halep

august 13, 2018 in Tenis

Simona Halep, pentru a doua oară câștigătoare la „Rogers Cup”!

După Roland Garros, Simona Halep ne-a oferit o nouă finală de pus în ramă. Și tot cu Sloane Stephens de cealaltă parte a fileului. Tot cu trei seturi și tot cu Simona câștigătoare. În Montreal, orașul unde zeița Nadia Comăneci a făcut istorie cu primul 10 din gimnastică. Poate cea mai tare finală din 2018. Sigur peste ce s-a jucat la Roland Garros. Un maraton de două ore și 42 de minute în care am avut parte de tot ce este mai frumos în tenis: puncte la milimetru, lovituri năucitoare, efort imens, suspans, răsturnări de scor. În final, Simona Halep a triumfat căzând în genunchi pentru a saluta publicul și adversara. Cu acel zâmbet ștrengăresc care ne-a transmis că era mulțumită de ea. Publicul a aclamat-o cu generozitate semn că Simona este noua zeiță de la Montreal!

Meci total oferit de Simona și Sloane. Scorul 7-6 (6), 3-6, 6-4 spune acest lucru dar nu reflectă total tensiunea existentă pe dreptunghiul de hard. S-a trecut atât de ușor de la agonie la extaz încât emoțiile jucătoarelor dar mai ales ale fanilor au ajuns la cote uriașe. O finală cu mai mult de 1.000 de români în tribune. Lor le-a fost și mai greu să-și controleze emoțiile.
Un meci fabulos. Clar, după ce s-a întâmplat la Roland Garros între Halep și Stephens a apărut o rivalitate teribilă dar frumoasă. Uitați-vă ce meciuri ne-au oferit aceste fete! Senzaționale. Efort uriaș pentru fiecare minge, pentru fiecare punct. Nu trebuie făcută economie la cuvinte. Pur și simplu am avut parte de o finală epică. Să nu uităm intervențiile antrenorului Darren Cahill. Punct ochit, punct lovit. Precizie chirurgicală. I-a spus Simonei exact ceea ce trebuia să facă și s-a văzut asta în rezultatul final.
Simona Halep a câștigat „Rogers Cup” pentru a doua oară în carieră. Plus un cec de 519.480 de dolari şi 900 de puncte WTA. Este al treilea titlu din 2018, după Shenzhen şi Roland Garros, iar asta o distanțează categoric în clasamentul WTA față de Caroline Wozniacki.
La Montreal, totul a fost perfect pentru Simona! Urmează Cincinnati!