Simona Halep, singură dar bună!

august 11, 2018 in Tenis

Ca nr. 1 mondial, Simona Halep merită mai mult respect din partea WTA. Și punct.

Putem spune că Simona Halep a inventat „formula S1” în tenis. 🙂 Viteză și eficiență. Pe parcursul la o zi și-un pic, Simona a câștigat în fața a trei jucătoare fenomenale: 7-6 (9), 4-6, 7-5 cu Anastasia Pavliucenkova, 6-2, 6-2 cu Venus Williams și 7-5, 6-1 cu Caroline Garcia. Șapte seturi și un ghemaveraj de 43 – 27 pentru Halep. Uluitor și nu oricum. De ce singură? Pentru că WTA i-a fixat Simonei un program ca pentru „dușmani” de parcă cineva n-o vrea acolo sus pe locul 1 mondial. 🙁 Meciuri puse anapoda la ore târzii sau la câteva ceasuri distanță unul de celălalt fără ai lăsa prea mult timp de recuperare. De ce e bună? Pentru că în astfel de condiții ostile, vizibile și de pe Lună, Simona Halep bate tot. Acesta este răspunsul ei: singură dar bună!

Ceea ce se întâmplă la Montreal ne obligă să vorbim și despre altceva decât tenis. În loc să fie respectată ca nr. 1 WTA, Simona Halep are parte, de ceva vreme, de programări complet aiurea la turnee. Fie o pun să joace pe caniculă, „la matineu” cum se spune în fotbal, fie la ore foarte târzii de-o apucă cântatul cocoșilor pân-o ia somnul, fie are parte de meciuri „unul după altul” când n-are timp nici măcar să mănânce liniștită. Cel puțin asta se percepe privind la ultimele sale apariții în turneele WTA.
„Simo” nu infirmă o astfel de situație și, conform www.gsp.ro, chiar a vorbit despre această situație: „Asta se întâmplă la aproape fiecare turneu. Cred că cei de la WTA sunt puțin supărați pe mine. Mereu sunt pusă foarte târziu în program. Sunt foarte supărată din cauza asta”. (https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/simona-halep-reactie-nervoasa-la-adresa-wta-a-rabufnit-dupa-calificarea-in-semifinale-sunt-foarte-suparata-azi-mi-a-ajuns-545992.html). Sigur, nu este deloc normal programul ciudat de care are parte Simona. E numărul 1 în lume și ar merita mai mult respect. Dacă era americancă mai primea astfel de programări? Probabil, nu.
Strict legat de tenis, cele trei victorii în serie ale Simonei Halep sunt uluitoare. Pavliucenkova (nr. 28 WTA), Venus Williams (nr. 14) și Garcia (nr. 6) sunt fete de top, greu de bătut, cu trofee și un joc variat. „Rogers Cup” nu este un turneu doar de bifat, este un turneu puternic de categorie „Premier 5” la care i-au parte cele mai bune jucătoare ale lumii, cu premii totale în valoare de 2,8 milioane de dolari.
Prin prezența în semifinale, Halep și-a asigurat un cec de 126.450 dolari şi 350 de puncte WTA, urmând să joace în penultimul act cu australianca Ashleigh Barty (22 ani, 16 WTA), cap de serie numărul 15. Dar meciurile ce par ușoare sunt de fapt cele mai grele. Deci, atenție la Barty!
Altfel, Simona Halep defilează la Montreal în stil de mare campioană. Valoarea îi dă încredere, iar încrederea siguranță în joc și, în final, victorii în serie!