Vremea Vasluiului

aprilie 29, 2012 in Liga 1

Adrian Porumboiu viseză la titlu. Patronul Vasluiului știe că în acest sezon are echipă de locul 1!

Se fac tot felul de socoteli pentru titlu. Toți se uită repede spre CFR, Dinamo, Rapid sau Steaua și parcă refuză să ia în calcul Vasluiul lui Porumboiu. O echipă robustă, disciplinată, cu jucători de calitate și un antrenor, Augusto Ignacio, care vine din fotbalul mare. FC Vaslui are vitrina goală, fără trofee. De aici își trage statutul de echipă mică. Unul incorect față de poziția ocupată în clasament și rezultatele din ultimii ani. De data asta cred că FC Vaslui va schimba statutul în renume. Moldovenii nu mai au meciuri tari, cu primele cinci clasate, în timp ce contracandidatele la titlu mai au de jucat între ele. După Unirea Urziceni și Oțelul Galați, provincia se pregătește să inventeze o altă campioană inedită: FC Vaslui!

Victoria cu Astra, de sâmbătă, a adus vasluienilor trei puncte uriașe. Și un locul 3 în clasament. Cel puțin până se joacă meciurile de azi. Trupa antrenorului Augusto Ignacio s-a plasat excelent pentru sprintul spre titlu. Cu șase etape înainte de final, FC Vaslui mai are de jucat cu: Tg. Mureș (deplasare), Gaz Metan (acasă), Pandurii (d), Sportul (a), Oțelul (d) și „U” Cluj (a). Nicio echipă din primele cinci clasate. Un avantaj ce poate fi decisiv.
Nu este un sezon nebun cum pare să fie la prima vedere. Poate unul lipsit de logică. Un semn al mediocrității. Echipele nu mai leagă trei, patru jocuri câștigătoare. Într-un astfel de peisaj, Vasluiul stă bine reușind trei victorii în ultimele trei etape. Cu Mioveni, la Vaslui, cu Steaua, în Ghencea, și din nou acssă cu Astra. Succesul în fața ploieștenilor echivalează însă cu candidatura oficială la titlu.
Rezultatele Vasluiului sunt efectul entuziasmului cu care a investit patronul Adrian Porumboiu. Pentru o urbe care are sub 100.000 de locuitori e ceva fenomenal. FC Vaslui chiar are șanse la titlu. Serioase. Acum și Porumboiu crede în ele după ce sezoane la rând a tot visat dar n-a avut curajul să spună asta.
Altădată, Porumboiu sărea din balcoanele lojei sau își dădea cu ghiveciul în cap după un gol al Vasluiului. Acum s-a maturizat pentru că a trăit multe. Investește masiv, le-a oferit jucătorilor o rețetă financiară de invidiat în Liga 1 și nu le cere decât performanță. Fără să se bage peste antrenor, fără „recomandări” pentru un jucător sau altul, fără scandal înainte sau după meciuri și fără jigniri. Un patron mai degrabă pentru Primera Division sau Bundesliga. În niciun caz pentru fotbalul românesc. Încă un motiv pentru care cred în triumful Vasluiului!