Dinamo, cam adio titlu!

mai 3, 2012 in Liga 1

M. Niculae vrea dar în afară de Munteanu și Dănciulescu nu prea mai are cu cine!

Egalul cu „U”, 2-2 în „Groapă”, aproape că a anulat șansele lui Dinamo la un nou titlu de campioană. Umilința lui Platini, schimbat după 15 minute de la intrarea pe teren, arată degringolada care s-a instalat în vestiarul „câinilor”. După un tur de forță a urmat un retur dezastruos. Cel puțin până în acest moment. Un retur de nota 4, cifră prezentă în dreptul victoriilor, egalurilor dar și al înfrângerilor. Același 4 arată și poziția din clasament. Deocamdată. O măsură a mediocrității și încrederii exagerate. În iarnă se vorbea despre grupele Ligii Campionilor, acum se vorbește despre reconstrucția echipei !

Dinamo decontează acum demiterea antrenorului Liviu Ciobotariu. În fotbalul ăsta amărât schimbarea tehnicianului reprezintă calea cea mai simplă de a încerca revigorarea unei echipe aflată în criză. Din păcate, o greșeală devenită regulă în Liga 1. „Ciobi” reușise un tur de campionat excelent, cunoștea bine echipa și putea rezolva criza. Acționarii lui Dinamo nu au mai avut răbdare și au crezut că dacă îl aduc pe Bonetti vor trăi bucuria meciurilor de calificare în UEFA Champions League. Eroare!
„Bătrânii” Ionel Dănciulescu, Marius Niculae și Cătălin Munteanu nu au mai fost grupul unit de altădată din motive care nu țin de dorința lor. Cartonașe, accidentări, probleme. Au jucat fiecare cum a putut și asta s-a văzut pe tabela de marcaj. Jocul lui Dinamo și-a pierdut din consistență, iar mai tinerii lor colegi nu au pus osul pentru că nu pot. Victoriile cu Chiajna și Ceahlăul au fost de conjunctură în timp ce egalul cu „U”, de miercuri, a reprezentat teza pentru titlu. Ratată!
De ani buni, Dinamo are o mare problemă: trofee în țară, eșecuri lamentabile în cupele europene. Matematic, „câinii” mai au șanse la titlu însă practic nici ei nu mai cred în ele. Doar Cupa României rămâne o speranță ceva mai palpabilă dar va fi greu cu Rapidul. Plus relația rece cu fanii care se numără cu degetul la fiecare meci. Aici s-a ajuns iar răspunderea aparține celor care conduc clubul. Lipsă de profesionalism!
Fără determinare, fără implicare și fără responsabilitate. Cam asta este definiția care caracterizează astăzi echipa Dinamo. Exact ceea ce nu le convine suporterilor. Dinamo a mai pierdut ceva: bucuria oamenilor de a veni la meciuri. De la stadion până la jucători totul este cenușiu!