Vremea debutanților

iulie 15, 2015 in Liga Campionilor

Salt valoric de senzație al jucătorului Jugurtha Hamroun. Algerianul a lăsat Oțelul pentru Steaua și a făcut un meci mare la Trencin!

Salt valoric de senzație al jucătorului Jugurtha Hamroun. Algerianul a lăsat Oțelul pentru Steaua și a făcut un meci mare la Trencin!

Steaua a dres busuiocul în Liga Campionilor. Și asta datorită debutanților Tade și Hamroun, cei mai buni jucători din prima manșă cu Trencin. Tade și-a arătat clasa de atacant veritabil, iar Hamroun a marcat și a provocat faultul la golul din lovitură liberă reușit de Stanciu. Și Tahar s-a mișcat bine desi a intrat în minutul 81. O primă confirmare a transferurilor făcute în această vară. Un 2-0 care spală debutul de sezon catastrofal al „roș-albaștrilor”. Un balon de oxigen și pentru antrenorul Mirel Rădoi care are nevoie de rezultate mari pentru a lupta pentru performanțe mari. La Steaua e vremea debutanților în Europa. Revenind la Hamroun, la cât de bine a jucat algerianul, în Slovacia, în returul de la București el ar trebui să fie titular, iar Chipciu rezervă!

Înaintea meciului cu Trencin presiunea asupra jucătorilor Stelei a fost uriașă. Trupa lui Rădoi nu marcase în primele două partide ale sezonului, iar jocul a semănat mai degrabă cu al unei echipe venită din ligile inferiare decât cu al unei aspirante la grupele Ligii Campionilor.
Steaua și-a spălat păcatele cu un 2-0 liniștitor pentru retur dar sunt câteva lucruri de spus. În primul rând, Trencin nu este ceea ce credeam că ar putea fi. O echipă de bătut care arată limitele campionatului slovac. Pe lângă asta, elevii lui Rădoi au jucat prima repriză într-o bășcălie de zile mari. Cel puțin așa au lăsat impresia unii dintre ei. Din acest motiv nu trebuie să se facă mare tam-tam pe seama acestei victorii că nu e bine.
În al doilea rând, Steaua și-a atins obiectivul grație debutanților în Europa. Tade a alergat mult și a creat spații pentru coechipierii veniți din linia a doua, iar Hamroun a avut un debut european fenomenal. Algerianul a provocat faultul care a dus la lovitura liberă din care Stanciu a deschis scorul. Apoi a marcat golul de 2-0 cam din aceeași poziție în care îngenunchea Steaua, la București, în acel meci de pomină cu Oțelul (1-2). Uneori destinul oferă surprize plăcute! 🙂
L-aș mai pune la socoteală și pe Tahar care s-a simțit în apele lui deși a prins doar 11-12 minute pe final. Trei transferuri confirmate care ridică mari probleme antrenorului Rădoi. De exemplu, Chipciu, care a fost titular, nu s-a făcut remarcat cu ceva pozitiv în timp ce Hamroun și-a câștigat pe teren dreptul de a fi titular în retur. Oare va fi?