Vorbele grele din fotbal, taxate în… „Contul bunului simț”!

noiembrie 25, 2013 in Special

Fotbalul românesc se scufundă sub greutatea vorbelor lansate de unii dintre patronii sau președinții cluburilor. Conflictele de proporții se țin lanț și alungă lumea de pe stadioane!

Fotbalul românesc se scufundă sub greutatea vorbelor lansate de oamenii implicați în fenomen. Conflictele de proporții se țin lanț și alungă lumea de pe stadioane!

Cearta mediatică în care apar de câteva zile Ioan Niculae, Dinu Gheorghe și Adrian Porumboiu aduce în spațiul public acuzații fără precedent și cuvinte greu de suportat: „droguri”, „prizează”, „blat”, „fraudat”, „motorină”, „rapiță”, „țeapă”, „prost”, „nenorocit” sau „țăran” sunt doar câteva dintre mizeriile aruncate într-un război al intereselor și orgoliilor. Senzația de lehamite se instalează instantaneu. Halal fotbal, halal patroni, halal președinți. Noul șef al Ligii Profesioniste, Gino Iorgulescu, ar trebui să intervină ferm și să oprească aceast val de jigniri. Cum? Cu amenzi usturătoare de ordinul a zeci sau sute de mii de euro, iar banii să-i verse într-un cont numit „Contul bunului simț”. Cu suma strânsă în acest cont Liga ar putea construi centre regionale de pregătire a copiilor și juniorilor. Așa s-ar alege cu ceva pentru viitor că în prezent suporterii s-au săturat și nu mai vin pe stadioane!

Scandalul Niculae – Porumboiu – „Vamă” a intrat foarte repede în zona insuportabilului. Un articol publicat pe site-ul www.gsp.ro (http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/blaturi-cocaina-rapita-si-motorina-scandal-monstruos-pe-axa-vama-porumboiu-niculae-414216.html#) scoate în evidență fața mizerabilă a fotbalului românesc. Patroni sau președinți de cluburi se au la mână unii pe alții, iar când începe scandalul se acuză reciproc.
Fenomenul fotbalistic este urmărit, pe lângă adulți, de foarte mulți copii și tineri. Ce să învețe ei când citesc sau aud cuvinte de genul „droguri”, „prizează”, „blat”, „fraudat”, „motorină”, „rapiță”, „țeapă”, „prost”, „nenorocit” sau „țăran”? Nimic bun, nimic comun cu fotbalul, nimic comun cu sportul, nimic comun cu ideea de fair-play!
Liga Profesionistă de Fotbal ar trebui să se autosesizeze. Urgent. Președintele Gino Iorgulescu poate opri discursurile suburbane la care s-a ajuns în ultima vreme. Cu amenzi usturătoare astfel încât cei vinovați să-și muște limba după ce lansează fel și fel de calomnii. Dacă-i arde puternic la buzunare sigur se vor opri, iar din banii colectați se pot face școli de fotbal pentru copii și juniori.
Așadar, amenzile colectate în „Contul bunului simț” este o formă civilizată prin care se pot opri jignirile la care se pretează oamenii importanți din fotbalul românesc. Măcar ar face și ei ceva bun finanțând, indirect, viitorul fotbalului românesc!