Mutu Oil

noiembrie 24, 2013 in Liga 1

Adrian Mutu lasă Ligue 1 pentru... Liga 1. A ales Petrolul. O provocare imensă care îl aduce mai aproape de echipa națională!

Adrian Mutu lasă Ligue 1 pentru… Liga 1. A ales Petrolul. O provocare imensă care îl aduce mai aproape de echipa națională!

Adrian Mutu a anunțat că din ianuarie vine la Petrolul. Dacă se finalizează tranzacția cred că a luat o decizie bună. Mutu va veni în „orașul petrolului” pentru a reintra în centrul atenției. Ca jucător. Stagiul de la Ajaccio nu i-a priit deloc, iar revenirea în Liga 1 înseamnă un balon de oxigen. Ca imagine, nici nu mai vorbesc. Profit sută la sută pentru că Mutu va genera în spațiul public un adevărat „reality show”. Mană cerească pentru realizarea unor audiențe record. Transfer bun pentru ambele părți. „Briliantul” se întoarce în forță, iar Petrolul câștigă un număr 10 de top. Cât este spectacol și cât este eficiență vom vedea. La ce atenție i se acordă acestei tranzacții este limpede că telenovela „Mutu Oil” deja a început!

Revenirea lui Adrian Mutu în fotbalul românesc reprezintă o decizie înțeleaptă. La Ajaccio, Mutu se află într-un con de umbră. Nici titular, nici echipă națională. Doar subiect de can-can. În aceste condiții, finalul de carieră era ceva iminent. 🙁
„Briliantul” a realizat că ieșirea din pasa proastă în care se află vine din Liga 1. Împrumutul la Petrolul Ploiești mai are de așteptat până a deveni certitudine însă este cam singura cale de urmat. Mutu va fi în prim-plan și mai aproape de echipa națională. Pe lăngă asta este și un pic mai ușor pentru el că una e Ligue 1 și alta… Liga 1! 🙂
Dacă Adi Mutu ajunge oficial la Petrolul intră în viața unui oraș care mănâncă fotbal pe pâine. Sigur va intra în memoria fanilor ca un idol dar în acealași timp își asumă o răspundere imensă. Petrolul vrea să atace titlul de campioană, iar un eșec va pune toată amărăciunea pe umerii „Briliantului”. Mutu are însă tupeu și e genul de jucător căruia îi place să riște totul pe o carte.
Singurul punct vulnerabil rămâne viața privată. Dincolo de stadion este un alt Mutu. Tentațiile vor fi și mai mari decât în Franța, iar ochii din umbră ai mass-mediei vor scoate la iveală orice scenă, orice cuvințel. Telenovela „Mutu Oil” se anunță una cu succes mediatic dar și o mare capcană în încercarea lui Mutu de a ne arăta că nu este un jucător terminat.
Una peste alta, Adrian Mutu face bine că se întoarce în fotbalul românesc. Era singura șansă de a se despărți de acest sport cu fruntea sus!