Două Craiove și-o inimă alb-albastră

noiembrie 23, 2013 in Liga 2

La derby-ul Craiovei, deasupra stadionului „Ion Oblemeco” va exista simbolic o mare inimă alb-albastră. O inimă care bete mereu pentru „Craiova Maxima”!

Pe cerul Craiovei va exista mereu, simbolic, o mare inimă alb-albastră. O inimă care bate pentru „Craiova Maxima”!

A venit și ora marelui derby din Bănie: Universitatea Cravoia vs. Universitatea Craiova. Grupurile de litere gen „FC” sau „CS” nu fac decât să deosebească situația administrativă a celor două grupări. Adevărații suporteri ai „Craiovei Maxima” nu se bucură. Spiritul „Științei” de altădată s-a pierdut în istoria zbuciumată din ultimii ani. Încăpățânarea lui Adrian Mititelu a distrus fotbalul din Bănie, iar mândria Olguței a născut o echipă care încearcă să-și câștige identitatea și să facă performanță. Craiova are o singură inimă alb-albastră care astăzi este împărțită în două. Un puzzle simplu de făcut: le unești și refaci Universitatea Craiova. Mititelu trebuie să renunțe la orgolii și pretenții stupide. Puțină înțelegere și dorință de cooperare poate schimba destinul trist al unei mari echipe.

Deși Bănia are două grupări cu același nume, fotbalul din Craiova seamănă cu un pacient intrat în comă. Și-a pierdut identitatea. Suporterii sunt divizați, dezorientați și triști. Universitatea cea dragă a ajuns „Fotbal Club” sau „Club Sportiv”. Cam același lucru spus în feluri diferite. Dar nici „FC” și nici „CS” nu este suficient pentru a reaminti oltenilor de „Craiova Maxima”.
Vinovatul principal pentru această stare de fapt este domnul Adrian Mititelu. Pe 23 ianuarie 2013, Mititelu declara pentru Mediafax: „Mă voi retrage din fruntea clubului şi îl voi deschide către cei care sunt legaţi de el, cedez majoritatea acţiunilor către municipiu, judeţ, o asociaţie a suporterilor şi una a fostelor glorii, chiar dacă am avut conflicte cu unii dintre foştii jucători. Cedez această parte din club fără datorii către stat şi fără pretenţii materiale” (http://www.mediafax.ro/sport/adrian-mititelu-renunta-la-universitatea-craiova-cedez-majoritatea-actiunilor-catre-municipiu-si-judet-10519302). Vorbe. Ce bine era dacă domnul Mititelu își respecta cuvântul dat! În realitate a urmat un scandal continuu care a fracturat proiectul de salvare a Universității Craiova.
Doamna Olguța Vasilescu nu putea rămâne fără reacție. A promis oltenilor o echipă, le-a dat o echipă. Dar primărița Craiovei visează și acum la o singură inimă alb-albastră. În viață oamenii se ceartă și se împacă. Adrian Mititelu ar trebui să țină cont de acest aspect. E bărbat și politicos ar fi ca el să facă primul pas. Un simplu telefon pentru a obține o audiență, un buchet cu trandafiri alb-albaștrii, mai puțină încrâncenare și mai multă dragoste pentru Craiova poate debloca totul. Prin dialog civilizat orice este posibil.
Războiul Universitatea contra Universitatea nu face bine fotbalului din Bănie. Astăzi, de la ora 16:00, în direct la TVR, se va consuma un episod trist. Dar asta e viața, cu bune și rele. Să sperăm că Olguța va găsi calea de unificare a celor două jumătăți de inimă alb-albastră!