Steaua și-a recâștigat demnitatea

noiembrie 26, 2013 in Liga Campionilor

În cel de-al doilea mitan, Cristi Tănase a executat excelent o lovitură liberă însă mingea a lovit bara după care a ieșit în afara terenului. Steaua merita un gol!

În cel de-al doilea mitan, Cristi Tănase a executat excelent o lovitură liberă însă mingea a lovit bara după care a ieșit în afara terenului. Steaua merita un gol!

Viscolul care a pus stăpânire pe București, cu puțin timp înainte de începerea meciului, ne anunța că primăvara este departe. Adio locul 3, adio calificare. Steaua și-a încheiat conturile matematice cu Liga Campionilor dar a făcut-o într-o manieră onorantă, de echipă mare. Un 0-0 spectaculos cu Schalke 04 după un joc plin de elan și entuziasm. De multă vreme nu i-am mai văzut pe „roș-albaștrii” jucând atât de bine. În special în repriza secundă. Cred că a fost cea mai bună prestație a Stelei din actualul sezon de UEFA Champions League. Păcat că nebunia unei nopți de iarnă nu a început în… toamnă. Steaua ratează primăvara europeană dar și-a redescoperit vocația de echipă europeană. Ba chiar mai mult decât atât: Steaua și-a recâștigat demnitatea!

Un 0-0 nebun, nebun, nebun cu Schalke 04. Steaua a avut mai multe ocazii dar dorința prea mare i-a făcut pe Piovaccari, Szukala sau Stanciu să rateze din poziții favorabile. Este păcat că „roș-albaștrii” nu au reușit să marcheze golul izbăvitor.
Nivelul UEFA Champions League este foarte ridicat pentru că aici evoluează jucători extraordinari care pot face diferența într-o secundă. Steaua a fost surprinsă de aerul tare din această competiție și după două dușuri reci, 0-3 cu Schalke 04 și 0-4 cu Chelsea Londra, bifează în această seară al treilea egal consecutiv în grupa E. Ce mai putem spune despre Liga Campionilor când Basel ia șase puncte din șase contra lui Chelsea?
Noi rămânem cu amărăciunea barei lui Tănase. Putea fi gol. Nu mai pun la socoteală penalty-ul neacordat lui Piovaccari pentru că și Schalke 04 a avut unul însă, la ambele faze, arbitrul olandez Bas Nijhuis se uita la… ninsoare. 🙂
Aventura europeană a Stelei s-a terminat în această seară. Cu demnitate așa cum stă bine unui club cu pretenții. În ultima etapă, la Londra, nu va fi o excursie, așa cum cred unii, ci încă un motiv de a câștiga punct sau puncte, onoare și bani. Acum, miza rămâne campionatul și Cupa României. În special campionatul pentru că un nou titlu aduce și permisul de Liga Campionilor.
Steaua a învățat multe dar abia peste un an poate să ne demonstreze ce și cât a înțeles din experiența trăită în grupa E a Ligii Campionilor.