„Viteziștii” uimesc Europa

noiembrie 9, 2012 in Liga Europa

Steaua crește de la meci la meci. Suporterii sunt lângă echipă, iar rezultatele bune se țin lanț. Primăvara europeană este aproape!

Steaua crește de la meci la meci. Suporterii sunt lângă echipă, iar rezultatele bune se țin lanț. Primăvara europeană este aproape!

Steaua a închis gura cârcotașilor care au pariat bani grei pe 1X. 🙁 După meciul de la București, unii „analiști”, care mănâncă de pomană banii trusturilor de presă, au spus că Molde a venit la București cu trupa de… copii deși știau că acei jucători fac parte din lotul comunicat de nordici la UEFA înainte de începutul competiției. O ironie ieftină și cu efect… invers. „Viteziștii” s-au dus cu tupeu în Norvegia și au dat lovitura chiar în fief-ul lui Molde. Trei puncte imense. Uriașe. Cu puțin noroc, dacă VfB Stuttgart nu bătea la Copenhaga, calificarea era obținută și matematic. Așa mai rămâne unu la sută suspans. Poate e mai bine. Cu nemții, pe „Arena Națională”, vor fi peste 50.000 de spectatori. Plus banii lor. Un lucru este cert: Steaua este pe val. Sportiv și financiar. Rezultatele din ultima vreme au depășit deja granițele țării, iar acum „roș-albaștrii” uimesc Europa. Bravo lor! Bravo, Reghe!

Antrenorul Ole Gunnar Solskjaer a folosit trupa standard. Ca să nu mai încapă loc de interpretări. Steaua a pus-o la respect așa cum a procedat, acum două săptămâni, la București, cu „speranțele” norvegienilor. Un 2-1 mai clar decât spune scorul. Joc bun, dinamic și pragmatic. Pe antrenorul Reghecampf nu l-a interesat niciun moment impresia artistică ci doar rezultatul. Și bine a făcut că altfel își punea în cap fel și fel de „experți” în fotbal și strategii de joc.
Păcat că Steaua n-a mai avut acel tradițional noroc care o urmărește peste tot. Stuttgart a câștigat la Copenhaga (Danemarca). Exact ce nu trebuia să se întâmple. Calificarea matematică, în grupa E, se amână peste două săptămâni atunci când nemții vin pe „Arena Națională”. Sigur, se va juca cu casa închisă. Gigi Becali își freacă mâinile de bucurie cu gândul la câți bani îi vor intra, din nou, în cont. Plus că echipa rămâne în priză. E bine pentru campionat, o calificare timpurie în primăvara europeană putând aduce și o nedorită relaxare.
Steaua arată bine, continuă să crească de la meci la meci. Meritul aparține unui triunghi uman format din oameni care știu fotbal și se mișcă foarte repede pe piața transferurilor: Laurențiu Reghecampf  – Mihai Stoica – Gigi Becali. „Viteziștii” au valorificat excelent programul foarte bun de la începutul sezonului și au făcut diferența cu echipele mari. Asta în campionat, iar în Europa n-a fost decât o altă confirmare. Mulți se întreabă, și acum, cine l-a adus pe Reghe la Steaua? Simplu: rezultatele obținute cu Chiajna. Gigi a simțit că trebuie să riște, că trebuie să-l încerce. Și i-a ieșit!