Speranțe din „Țara Fiordurilor”

noiembrie 8, 2012 in Liga Europa

O bijuterie din „Țara Fiordurilor”: „Aker Stadion”. Diseară, Steaua va încerca aici să dea marea lovitură. Baftă!

O bijuterie din „Țara Fiordurilor”: „Aker Stadion”. Diseară, Steaua va încerca aici să dea marea lovitură. Baftă!

O săptămână tristă. Nu mai avem față de Europa. CFR a fost făcută praf de Galata, iar Mircea Lucescu n-a scăpat de blestemul ultimei secunde și a pierdut pe terenul lui Chelsea la… ultima fază. Singurele speranțe de bucurie vin tocmai din „Țara Fiordurilor” unde Steaua intră în bârlogul celor de la Molde. Cu tupeul de a rezolva calificarea în primăvară chiar acolo, în sălașul frigului și al crescătorilor de somon. Antrenorul Ole Guunar Solskjear a declarat că va trimite pe teren cea mai bună echipă. Așa este corect. Steaua are însă valoare și poate să bată Molde indiferent de „combinațiile” puse la cale de Solskjear. Măcar așa ne mai domolim un pic amărăciunea. Tot cu Steaua!

CFR-ul n-a rezistat în fața Galatei antrenată de Fatih Terim. Un 1-3 dezamăgitor, iar jocul departe de pretențiile „optimilor” UEFA Champions League. Altfel, un succes important pentru „împăratul” Terim. Galatasaray nu mai câștigase afară, în Liga Campionilor, de un deceniu. Doar Sougou a încercat să dreagă busuiocul dar n-a putut. Jocul ardelenilor a fost previzibil, destul de lent și neinspirat. Rezultatul confirmă ceea ce spun. Mă tem că locul 2, în grupa H, este pierdut, iar calculele pentru prezența în Liga Europa sunt date peste cap.
Miercuri chiar a fost o seară tristă. Mircea Lucescu a pierdut incredibil la Londra, în fața lui Chelsea, un meci pe care l-a avut în mână. Se pare că „Il Luce” a calculat totul până la cel mai mic detaliu însă n-a prevăzut gafele monumentale ale portarului Pyatov, pe care ar trebui să-l dea afară urgent, și ghinionul care nu i-a dat pace de când e antrenor. „Albaștrii” lui Roberto Di Matteo au câștigat cu 3-2 în ultima secundă. In – cre – di – bil!
Ceasul arată ora 00:52. Afară este o liniște totală. E timp să-mi strâng un pic gândurile. Dincolo de supărare, pentru că am sperat la CFR și am crezut că Șahtior nu pierde, revin iarăși speranțele. Tot în Steaua. Ce fac, ce nu fac, uite că „viteziștii” sunt în cărțile calificării și pot aduce românilor noi momente de bucurie și fericire. Nu degeaba i se spune Stelei că este un brand național. Cu norvegienii lui Molde va fi un pic complicat. Dar nu imposibil. Dacă „roș-albaștrii” știu să pună mingea jos și s-o plimbe așa cum trebuie „crescătorii de somon” vor rămâne cu alergatul și nimic mai mult. Altfel, vor apărea complicații!
Steaua poate rezolva calificarea în Norvegia. Sunt mulți români care muncesc acolo, unii chiar foști fotbaliști. Cum este Mihai Molnar, un jucător valoros de la FC Maramureș. Sigur vor găsi timpul necesar să vină la meci ca să încurajeze o formație românească. Dorul de casă e mare, iar așa se mai topește un pic. Pe o bijuterie de stadion ridicat chiar pe malul fiordului Romsdalsfjord!
Sincer, Steaua este singura speranță realistă la primăvara europeană. Și la punctele pentru clasamentul UEFA. Spre deosebire de sezoanele precedente, steliștii știu că dacă le adună o fac pentru ei. Aceasta este adevărata miză pentru elevii antrenorului Laurențiu Reghencamf!
Molde – Steaua, ora 20:00, în direct la Pro TV și Digi Sport 1!