Bonetti, ce faci din Dinamo?

noiembrie 7, 2012 in Liga 1

Dario Bonetti a greșit atunci când l-a lăsat cu ochii în soare pe Ionel Dănciulescu. Fotbalul se mai joacă și cu sufletul nu numai cu picioarele!

Dario Bonetti a greșit atunci când l-a lăsat cu ochii în soare pe Ionel Dănciulescu. Fotbalul se mai joacă și cu sufletul nu numai cu picioarele!

Dario Bonetti pare mai degrabă un antrenor excentric decât un tehnician format la școala italiană. Dinamo este aproape de mijlocul plutonului Ligii 1, pe locul 7. Orice fel de proiect care vizează un club ca Dinamo nu poate avea ca răspuns o așa clasare sau, mai grav, un joc care nu convinge pe nimeni. Chiar și cu scuza întineririi lotului. Să spui după meciuri pierdute că echipa a jucat bine, că nu se poate concentra în fața formațiilor mici sau celebra frază „una grande partita” seamănă a bășcălie ieftină. Mă mir că acționarii de la Dinamo, domnii Badea, Săvulescu sau Negoiță, acceptă în continuare astfel de reacții. Cred că Dario Bonetti a ajuns la finalul poveștii din România!

Citesc pe site-uri că în schimbul unei măriri de salariu, promisă de conducere dar încă nematerializată, signor Bonetti le cere șefilor un concediu de două luni ca să antreneze în altă parte. Știe și cine o să-l înlocuiască temporar: secundul Alessandro Birindelli. Culmea tupeului. Dacă este adevărat atunci asistăm la… „fine della storia”!
Nu înțeleg deloc răbdarea acționarilor dinamoviști. Este adevărat că unui antrenor trebui să îi dai timp. Cel puțin un sezon întreg. Dar la Dinamo nu se mai poate pentru că riscul ratării unor performanțe este mare. Jocul „câinilor” nu convinge în ciuda unor reușite izolate. Ce rost are să te bucuri de eliminarea Stelei din Cupă dacă n-o să câștigi trofeul? Ce rost are să te consolezi cu supergolul lui Alexe dacă pierzi „Marele Derby” cu Steaua?
Dario Bonetti are la dispoziție un lot bun. Printre cele mai bune din Liga 1. Este de neacceptat, pentru investitori și fani, să refuzi fotbalul în meciul cu Steaua. De aceea a și pierdut. Ține de viziune, de atitudine. Mă mir pentru că Bonetti este italian și, în mod normal, ar trebui să dezvolte o cu totul altă filosofie de joc.
Așa cum la CFR am spus, cu săptămâni înainte, că Andone va fi demis, așa și la Dinamo. Dario Bonetti nu prinde iarna. Dacă rămâne pe banca tehnică atunci nu el va mai fi răspunzător de rezultate ci alții!