Bute, deocamdată evită-l pe Froch!

noiembrie 6, 2012 in Box

„Mister KO” a ieșit destul de șifonat din confruntarea cu „Piratul din Rusia”. Ținta adevărată este Carl Froch. O  revanșă transformată în obsesie. Și nu e bine!

„Mister KO” a ieșit destul de șifonat din confruntarea cu „Piratul din Rusia”. Ținta adevărată este Carl Froch. O revanșă transformată în obsesie. Și nu e bine!

După ce a pierdut „Centura cu Diamante”, la Nottingham (Anglia), Lucian Bute îl visează şi… ziua pe „demonul” Carl Froch. Meciul cu rusul Denis Grachev a stat sub impulsul răzbunării. Bute a avut de toate: agresivitate, un pugilist cu stil de „bătăuş” şi pumni grei. Excelentă repetiţie pentru revanşa cu Froch. Dar nu şi suficientă. „Mister KO” mai are nevoie de cel puţin un meci cu un adversar bun. De preferat, pe distanţa a 12 reprize. De ce? Pentru că Lucian Bute este departe de forma care l-a făcut campion mondial. Mai are de tras. Froch seamănă teribil cu un bătăuş de cartier. Încasează pumni cu zâmbetul pe buze, iar când trimite un „trasor”  zici că are plumb în mănuşi.Un sfat pentru Bute: deocamdată, ar fi bine să-l evite pe Carl Froch. Încă nu-i momentul să dea ochii cu el!

O jumătate de an i-a trebuit lui Lucian Bute ca să urce, din nou, pe ring după terigila gală de la Nottingham. Sfătuit prost de cei din staff sau poate din alte interese care mie îmi scapă, Bute a acceptat să intre în bârlogul lui Carl Froch. Un fel de sinucidere. Şi a încasat o bătaie „ca-n şapte păcate”. De atunci nu are linişte şi se gândeşte doar la revanşa cu Froch. Poate prea mult decât ar fi cazul!
Meciul cu rusul Grachev i-a prins bine. Bute a încasat pumni, nu glumă. Până acum, deşi i se spune „Mister KO”, ne-a demonstrat că nu ştie să încaseze. Şi postura asta face parte dintr-un meci de box. Nu mi-a plăcut însă că Lucian a făcut pasul înapoi. Rusul putea profita dar n-a avut tupeu. Şi uite aşa Bute a bifat cel de-al şaptelea meci de 12 reprize din carieră. Nu e rău deloc. A reuşit să-şi revină după începutul dezastruos, iar pe final a etalat toată gama de lovituri. La fel ca atunci când devenea campionul lumii.
Ziariştii canadieni l-au taxat cu critici. Nici publicul din Montreal (Canada) n-a mai fost acelaşi. Puţin peste 10.000 de spectatori, cea mai scăzută asistenţă din ultimii cinci ani la un meci cu Lucian Bute în ring. Dar asta nu înseamnă că este un capăt de ţară. „Mister KO” trebuie să strângă din dinţi, să muncească pe brânci, să mai ia un meci tare şi abia apoi să ceară revanşa cu Froch.
Nu ştiu dacă se va putea abţine. Sunt mulţi bani la mijloc. „Mă simt eliberat după înfrîngere, acesta e adevăratul Bute. Vreau revanşa, sper ca Froch să câştige următorul meci ca apoi să ne înfruntăm”, a fost reacţia fostului campion IBF după meciul cu Grachev. Grăbit şi obsedat de imaginea „demonului” Froch. Dacă nu se debarasează de ideea răzbunării rapide şi cu orice preţ chiar n-are nicio şansă. Altfel, cu calm şi mii de ore de antrenament în… pumni, Lucian Bute poate redeveni campionul campionilor!