Steaua, „dopată” cu… US 24!

noiembrie 5, 2012 in Liga 1

Galeria Stelei, forța care a anulat avantajul lui Dinamo. Din „Armata Ultra”, cum i se spunea odată, a ajuns... „Armada Ultra”!

Galeria Stelei, forța care a anulat avantajul lui Dinamo. Din „Armata Ultra”, cum i se spunea odată, a ajuns… „Armada Ultra”!

Uniți Spre 24! Cea mai eficientă „vitamină” la care a apelat Steaua pentru meciul cu Dinamo. Măcar așa află și șefii „câinilor” despre ce este vorba după ce au țipat toată săptămâna că doresc control antidoping pentru „roș-albaștrii”. Un meci câștigat de inspirația antrenorului Laurențiu Reghecampf. La 0-1, în repriza secundă, „Reghe” la scos pe Georgievski, l-a mutat pe Chipciu pe postul de fundaș dreapta, iar la mijloc, tot pe flancul drept, l-a introdus pe Adi Popa. Așa a ajuns Chipciu să facă penalty-ul care a descătușat Steaua. Gol Rusescu, din nou gol Rusescu, iar al treilea a fost semnat de Szukala. Interesant, Rusescu are pe tricou numărul… 24! Dinamo rămâne doar cu reușita lui Alexe, din primul mitan, însă jocul „câinilor” a dezamăgit. Să te domine Steaua în asemenea hal este umilitor. Una peste alta, US 24 poate să fie „pilula” susținătoare de moral care aduce titlul în Ghencea!

Tactica italiană gândită de Dario Bonetti s-a dovedit a fi falimentară. Apărare, apărare, iar pe contraatac ce-o ieși. Și a ieșit golul lui Alexe însă după erori în lanț ale steliștilor. Latovlevici, Chiricheș și portarul Tătărușanu au fost greoi și neinspirați. Suficient ca „săgeata” Alexe s-o bage în ațe. O notă proastă pentru Chiricheș care, în afară de gol, a mai avut vreo două erori importante. Dacă nu-și bagă mințile în cap s-ar putea să nu-i mai vadă în tribune pe emisarii Milanului!
Steaua a fost superioară la toate capitolele. Chiar și atunci când era condusă. Bonetti nu are scuze deși invocă schimbările forțate din prima repriză: Alvarez, înlocuit de Curtean, iar Pulhac i-a lăsat locul lui Rus. Paradoxal, față de alte partide, jocul lui Dinamo mi s-a părut mai elaborat după aceste improvizații neprevăzute. Chiar acum îl văd la televizor pe Gigi Nețoiu, fost acționar la Dinamo, care laudă prestația „câinilor”. Oare ce-o fi de lăudat?
Reghecampf și-a luat licența de meseriaș. Văzând că atacul scârțâie și nu iese nimic l-a scos pe Georgievski, la coborât ca fundaș dreapta pe Chipciu, iar cu Adi Popa a întărit mijlocul în flancul drept. Șah și… mat! Bonetti nu a mai găsit mutarea salvatoare care să aducă lui Dinamo măcar o remiză. Steaua a punctat de trei ori în stil de mare campioană. „Câinii” nu s-au regăsit fiind mai mult preocupați să-i reproșeze arbitrului Alexandre Boucaut faptul că nu le-a dat două penalty-uri. Și Steaua poate invoca, la rândul ei, cel puțin două faze litigioase în careu, la Costea și Rusescu.
Pe Rusescu nu l-am văzut la declarații. Băiatul se chinuia să dea proba pentru testul antidoping. Un control de rutină transformat de unii dintre acționarii lui Dinamo într-un atac acuzator la adresa performanțelor Stelei din actualul sezon. O atitudine răutăcioasă, fără acoperire. De fapt, Steaua s-a dopat pentru „Marele Derby”. Dar nu cu substanțe interzise ci cu un mesaj care ține loc de vitamină: US 24. Adică, Uniți Spre 24! Și Rusescu, că tot are pe tricou nr. 24!
După victoria cu Dinamo, Steaua este și mai mare favorită la câștigarea campionatului. Poate că deja l-a câștigat!