Vis de Ligă

iulie 25, 2014 in Internaţional

Dintre echipele românești prezente în Europa, Steaua are cele mai mari șanse de a ajunge la masa bogaților. Dar nu va fi ușor!

Dintre echipele românești prezente în Europa, Steaua are cele mai mari șanse de a ajunge la masa bogaților. Dar nu va fi ușor!

Steaua, Astra, Petrolul și CFR se pregătesc de turul III preliminar al competițiilor europene. Săptămâna viitoare intră în focuri. Șanse de calificare în play-off sunt dar minime pentru grupe. În acest moment, o calificare în grupe ține mai mult de conjunctură decât de calitatea jocului sau a loturilor. Acesta este adevărul. Poate pe unii îi supără dar mai bine vorbim despre asta acum, iar la final are cine să ne reprezinte la masa bogaților. Critica nu strică. Steaua e un pic în față prin stilul „tiki-taka” impus de noul antrenor dar Spania s-a ars la Cupa Mondială cu același stil. Vom vedea ce va fi mai departe. Petrolul și CFR încă nu au convins că au forță să ajungă la meciurile adevărate pe bani și puncte, iar Astra intră abia acum în luptă cu un lot „european” mai subțire decât în sezonul trecut. Visul de Ligă rămâne intact însă speranțele sunt mai mici ca în anii trecuți!

Steaua a avut multe momente de fotbal plăcut ochiului în „dubla” cu norvegienii de la Stromsgodset. Antrenorul Costel Gâlcă a imprimat echipei stilul „tiki-taka”, un stil care pare să-și fi consumat resursele de eficiență la Barcelona sau naționala Spaniei.
Chiar și așa, Steaua rămâne formația care poate ajunge, din nou, la masa bogaților din Liga Campionilor. Dar cu mult noroc. Lotul e mai subțire decât în sezonul precedent, iar atmosfera din sânul echipei este ceva mai încordată. Ați văzut ce ieșire nervoasă a avut Sânmărtean atunci când Gâlcă a decis să-l schimbe pentru că a jucat prost? După care Steaua a marcat de două ori și a rezolvat definitiv calificarea!
Petrolul și CFR se bucură că au ajuns în tururl III al Ligii Europa. Corect, e meritul lor. Dar hai să ne uităm la ceea ce nu a mers. „Găzarii” au fost ținuți sub presiune și conduși de albanezii de la Flamurtari. Au comis erori care dacă nu dispar vor pune în pericol accesul în play-off. Mai ales că la Ploiești vine, săptămâna viitoare, Viktoria Plzen. Echipă periculoasă și experimentată. Cât despre CFR, calificare cu șansă după confruntarea cu FK Jagodina (Serbia)!
Rămânem optimiști însă mai e mult până departe. Jocul echipelor care ne reprezintă în Europa nu oferă o garanție pentru prezența lor în grupe. Repet, doar Steaua a arătat ceva mai bine însă mult mai puțin decât am văzut la „dubla” decisivă, de acum un an, cu Legia Varșovia!