Pancu, dorința de a învinge cu orice preț!

iulie 27, 2014 in Liga 1

Daniel Pancu, o inimă vișinie mare cât Giuleștiul. Ba chiar mai mult decât atât!

Daniel Pancu, o inimă vișinie mare cât Giuleștiul. Ba chiar mai mult decât atât!

Daniel Pancu a jucat derby-ul cu Steaua din suflet. Cu dăruire, cu pasiune și din dragoste de fotbal. Parcă era singur pe teren. Alerga în toate părțile, pasa, centra, șuta, iar când nu mergea ceva se răstea ca un tată grijuliu la mai tinerii săi coechipieri. Un „Pancone” care și-a legat destinul vieții de destinul Rapidului. Un luptător și în același timp un om corect. Pancu a strâns din dinți, a vrut să câștige și s-a luptat până a ieșit accidentat. Cu lacrimi în ochi, fiind nemulțumit de prestația colegilor săi, dar cu „standing ovation”. La fel ca marii jucători ai lumii. Ce poate să-și dorească mai mult un jucător decât să fie apaudat la scenă deschisă? Daniel Pancu a avut parte de acest privilegiu pentru că n-a păcălit fotbalul. Niciodată. I-a dat totul. La fel și Rapidului. Mister Pancu, jos pălăria!

Daniel Pancu a crezut tot timpul într-un rezultat-șoc cu Steaua. Dar nu a fost să fie. Diferența de valoare și pregătire a lăsat urme pe tabela de marcaj. Dar și așa a avut puterea să-i spună lui Latovlevici că jocul Stelei a fost ok. Ca de la căpitan la căpitan. Puțini jucători fac asta. Doar caracterele adevărate!
Un fotbalist pursânge care știe să-și respecte adversarul atunci când este cazul. Pancu a făcut totul ca să tragă echipa după el. Din păcate, colegii săi nu au reușit să țină trena însă exemplul său trebuie urmat de cei tineri. Și nu numai. „Pancone” a pus osul, a alergat pentru fiecare minge, iar drept răsplată a marcat un gol fabulos. Chiar îl merita!
E bine că Rapidul are în curte un astfel de om. Reconstrucția unei echipe se bazează, în primul rând, pe caractere. Dacă nu există așa ceva atunci e foarte greu să apară rezultate importante. Antrenorul Ionel Ganea este un norocos că are în lot un asemenea jucător.
La 37 de ani, Daniel Pancu a intrat deja între legendele alb-vișinii. Și mai are încă multe de spus. Fără el problemele giuleștenilor ar fi fost și mai mari. Un jucător care nu știe altceva decât cuvântul „victorie”, iar atunci când nu reușește s-o obțină este aplaudat de suporteri pentru modul în care a luptat pentru ea.
Într-un cuvânt, Daniel Pancu reprezintă dorința de a învinge cu orice preț. În fotbal și nu numai. Un brand al Rapidului, un model pentru fotbalul românesc!