Steaua, gata să bată la (Ak)tobe!

iulie 30, 2014 in Liga Campionilor

Și stadionul și orașul au rămas ca pe vremea fostei URSS. Aici va juca Steaua!

Aktobe: stadionul și orașul au rămas ca pe vremea fostei URSS. Aici va juca Steaua!

Un nou test european pentru Steaua. Un fel de a spune deoarece Kazahstanul este mai aproape de Asia decât de „bătrânul continent”. „Roș-albaștrii” au ajuns la Aktobe și sunt gata să rezolve problema calificării în play-off-ul Ligii Campionilor. Bătând la (Ak)tobe. Nu vreau să ironizez adversarul Stelei dar numele acestuia te îndeamnă la glume. 🙂 Steaua nu va avea un meci ușor. Dimpotrivă. Diferența de fus orar, de două ore, aerul greu respirabil și necunoscuta Aktobe ridică un văl de ceață după care se pot ascunde pericole. Dar trupa antrenată de Costel Gâlcă are o experiență europeană care nu-i permite să invoce scuze. Dimpotrivă. Steaua trebuie să obțină calificarea acolo. În Kazahstan. O echipă mare așa face. Surprizele pot fi Lemnaru și revenirea lui Sînmărtean. Aktobe – Steaua, ora 18:00, în direct la Digi Sport 1. Așteptăm meciul!

„Dubla” cu Aktobe nu va fi o formalitate. Steaua trebuie să fie atentă. Mai ales în această seară. După aventura din Norvergia, cu Stromsgodset, „roș-albaștrii” joacă iarăși la mii de kilometrii distanță de casă. Tocmai în Kazahstan.
În turul II al Ligii Campionilor, Aktobe a eliminat echipa Dinamo Tbilisi (Georgia) după două meciuri foarte bune: 1-0 în deplasare, 3-0 acasă. Un element deloc de neglijat este că în Kazahstan e foarte cald. Aerul greu respirabil se poate transforma într-un adversar de temut. Dar Steaua are experiență și nu e loc de scuze.
O surpriză a antrenorului Gâlcă ar putea fi Lemnaru. Fostul atacant de la „U” Cluj va avea șansa lui. Poate chiar din postura de titular. Mai știi? Vom vedea. Presa mai vorbește despre revenirea lui Sînmărtean. Jucător de calitate dar capricios. După fițele din „dubla” cu Stromsgodset ar merita lăsat pe bancă dar Costel Gâlcă știe mai bine ce se întâmplă cu el.
Steaua e posibil să joace în următoarea formulă: Arlauskis – Râpă, Varela, Szukała, Latovlevici – Prepeliţă, Sînmărtean – Ad. Popa, Stanciu, Cr. Tănase – Chipciu (Lemnaru). După așezare, Sînmărtean va sta în fața apărării. În Liga 1 merge că sunt adversari modești dar în UEFA Champions League va avea în față jucători de valoare și forță.
Un meci pe care Steaua nu are voie să-l piardă dacă dorește să evite emoțiile. Orice gol marcat la Aktobe va aduce campioana României mai aproape de play-off-ul Ligii Campionilor!