Steaua, joc slab și remiză bună!

iulie 31, 2014 in Liga Campionilor

Prepeliță a marcat un gol de zile mari în poarta lui Aktobe.

Prepeliță a marcat un gol de zile mari în poarta lui Aktobe.

Pe un teren bun pentru islaz decât pentru fotbal, Steaua s-a ales cu o remiză bogată în goluri. Probabil suficientă pentru calificare. Dar a jucat prost. De acord, gazonul a fost nașpa dar tot pe el au jucat și cei de la Aktobe. Pasele repetate nu au mai apărut, gafele au fost destule pentru așa nivel, iar ocaziile la poartă au fost puține. Și am mai văzut ceva la Steaua. Jocul cu un vârf veritabil, cum e Lemnaru, nu prea merge. La fel s-a întâmplat cu Kapetanos și parțial cu Piovaccari. Mai bine cu Chipciu și Keșeru, alternativ, la finalizare. Jocul devine dinamic și eficient. Un 2-2 care rezolvă, în cea mai mare parte, problema calificării. Rămân în spate o serie de erori care e musai să fie corectate, urgent, de antrenorul Gâlcă. Altfel, Steaua va tremura și la București!

Am crezut că Sînmărtean va juca în Kazahstan. N-a fost așa. Și e bine că antrenorul Costel Gâlcă a rămas ferm în decizii. La ce fițe a făcut vedeta Stelei în „dubla” cu Stromsgodset ar merita o pedeapsă severă ca să-și bage mințile-n cap, iar dacă n-o face să vadă meciurile la… televizor.
O dezamăgire a fost Lemnaru. Lumea se aștepta la multe din partea lui. Dar „U” Cluj e una, iar Steaua cu totul altceva. Mi-am adus aminte de povestea celebrului Câmpeanu II, din anii ’80. Golgheter la „U” însă nu s-a adaptat la Steaua. Scenariul se poate repeta acum. Surprinzător. La 30 de ani, Lemnaru ar trebui să treacă repede peste emoții și trac. Altfel…
Steaua a jucat slab și a dat cu piciorul celor două momente de avantaj. A condus cu 1-0 și 2-1 dar greșelile copilărești din apărare au complicat un pic returul de la București. Păcat de „racheta” trimisă în poarta gazdelor de Prepeliță (min. 81) care putea aduce calificarea mai repede.
Pasele repetate și precise au dispărut din jocul Stelei. Aktobe și-a luat măsuri pe tema asta. O explicație pentru ocaziile puține avute de „roș-albaștrii”. Dar nu o scuză. Aktobe este o formație limitată, chiar modestă. Dacă a devenit o nucă tare peste noapte atunci ce să mai spunem despre adversarii din play-off?
O altă constatare vizează prima repriză. Foarte slabă. La fel ca toate celelalte din actualul sezon. Este o problemă reală pentru Steaua. Cine are pretenții la grupele Ligii Campionilor trebuie să joace bine și constant în ambele mitane. Poate la București se schimbă ceva!