Junioare mondiale!

august 2, 2014 in Handbal

Junioarele tricolore se află în fața unei performanțe istorice. Pot deveni campioane mondiale dacă bat Germania!

Junioarele tricolore se află în fața unei performanțe istorice. Pot deveni campioane mondiale dacă bat Germania!

Într-un moment în care sporturile de echipă, și nu numai, par să se prăbușească din cauza crizei financiare și incompetenței, handbalistele junioare (generația 1996 – 1997) vor juca, mâine, în finala Mondialului sub 18 ani din Macedonia. Cu Germania, echipa pe care au bătut-o în grupe. O injecție de încredere și speranță pentru viitor. O demonstrație de voință și psihic de fier. Deci se poate deși credeam că nu se mai poate. Sportul românesc are încă resurse. E nevoie doar de bani și antrenori pricepuți care să scoată la lumină talentele ascunse în școli și licee. Cine a auzit până acum de Mădălina Ion, Laszlo, Bazaliu, Ostase, Abed Kader, Roșca, Dindiligan, Alina Ilie, Corban și colegele lor? Acum sunt la un pas de a deveni cele mai bune din lume. România – Germania, duminică, de la ora 18:00. Baftă, fetelor!

Sporturile de echipă din România nu au murit dar rezultatele apar doar acolo unde se muncește bine. Și cu sufletul. În special la cluburi pentru că aici se află baza de selecție. Handbalistele junioare au scris deja istorie la Mondialul din Macedonia, iar mâine jor juca cu titlul suprem pe masă.
Atenție la Germania chiar dacă în grupe au învins-o cu 27-25. Nemții au o tradiție în ceea ce privește atitudinea, determinarea, moralul. Ați văzut ce s-a întâmplat în fotbal la Cupa Mondială 2014. Și exemplele pot continua. Germania e Germania, iar confruntarea din finală va fi total diferită de cea din grupe.
Din păcate, dincolo de lumina acestei performanțe frumoase există și umbre. Pentru marea finală, Federația va duce în Macedonia familiile jucătoarelor. Frumos, nimic de zis, dar a lăsat acasă antrenorii care le-au pregătit pe fete la cluburile unde sunt legitimate. O atitudine grosolană și incorectă față de cei care au avut o mare contribuție la formarea junioarelor tricolore.
Și încă o temă de meditat. Un fel de paralelă în timp. Angela Cioca, pivot la ACS Școala nr. 181, nu a fost convocată la naționala de tineret U20 deși acolo era nevoie de ea. În loc să fie ținută aproape de tricolore, ca să se evite un șoc emoțional puternic, i s-a întors spatele. Efectul? Angela a ajuns în Germania și nu mai vrea să audă de naționala României. Vechea poveste: nu știm să ținem aproape valorile!
Altfel, succes fetelor în confruntarea cu Germania. Luați titlul mondial și întorceți-vă acasă. Orice s-ar întâmpla, vă așteptăm cu flori!