Victorie cu… fiori

februarie 22, 2010 in Handbal

Oltchim Rm. Valcea face ravagii in grupa principala 2 a Ligii Campionilor la handbal feminin. O victorie in fata lui Viborg, detinatoarea la zi a trofeului continental, nu sta la indemana oricarei echipe. Un succes cu fiori pentru ca in ultima secunda de joc. Atunci, Bojana Popovic a trimis mingea prin barajul de maini ridicat de valcence insa senzationala Paula Ungureanu a evitat un egal nemeritat. Trei victorii din trei posibile, iar Oltichim a facut un pas urias in semifinale!

Te ia cu fiori atunci cand stii ca ai in fata un meci cu Viborg. Dincolo de miza intalnirii este vorba despre o echipa de talie mondiala pe care nu e usor s-o bati. Oltchim a avut-o pe Viborg la picioare, fetele noastre conducand chiar si cinci goluri in repriza secunda.
Daca ar fi sa-i gasim nod in papura antrenorului Radu Voina as aduce in discutie slabiciunile in plan mental ale elevelor sale. Au existat numeroase situatii in care Oltchim putea sa conserve sau chiar sa mareasca avantajul pe tabela de marcaj. Suficienta si erorile umane au readus insa pe Viborg in joc, danezele fiind la un pas de e pleca acasa cu o remiza.
Dar la victorie este bine sa vorbim doar despre… victorie. In fata unei sali arhipline, mult prea mica pentru o echipa asa de mare, cu doua mii de fani in extaz, Oltchim a dominat jocul in prima repiza si la inceputul celui de-al doilea mitan. Cu Cristina Neagu in mare forma, cu paradele exceptionale ale Paulei Ungureanu si cu mai toate fetele pe faza, Oltchim a luat ceea ce era de luat: doua puncte. In plus si-a pastrat si invicibilitatea in grupa.
Culmea, pe final putea iesi rau de tot. Daca danezele nu au gasit drumul spre poarta asta i se datoreaza Paulei Ungureanu. Dincolo de paradele sale, imposibil de imaginat, Paula a blocat in ultima secunda de joc un sut echivalent cu calificarea in semifinalele Ligii Campionilor. Bojana Popovic a expediat, direct de la 9 metri, un trasor catre vinclu insa Paula a respins miraculos. O secunda in care respiratia celor care iubim handbalul s-a oprit instantaneu dupa care a urmat explozia de fericire.
Fetele astea chiar merita respectul nostru. Frumoasele Olchimului au stofa de campioane. Nu le va fi insa usor sa ajunga la trofeu. Un prim pas au facut, pentru ca victoria cu Viborg poate fi prima dintr-un posibil sir de… patru. Mai este returul din Danemarca si, sa dea Domnul, „dubla” din finala. Sarut mana, doamnelor, si un buchet mare cu flori. Il meritati!