Gata, s-a terminat!

februarie 26, 2010 in Liga Europa

Drumul european al Unirii Urziceni a luat sfarsit joi seara, in Ghencea. Nu oricum, ci in fata a peste 25.000 de spectatori care au tinut sa ramana in tribune pana la fluierul de final. Chiar si la 1-3. Din respect pentru Liverpool, fara doar si poate echipa mai buna, dar in special pentru a-i aplauda pe ialomiteni. Pentru curaj, pentru performante, pentru atitudine. Aplauze si pentru „You’ll Never Walk Alone”… Visul frumos s-a terminat!

Primavara europeana… Doar un fel de a spune lucrurilor pe nume. Diferenta de clasa in favoarea lui Liverpool i-a oprit pe elevii israelianului Levy sa prinda cu adevarat debutul primaverii. Unirea a facut atat cat a putut si cum a putut pentru a nu se face de ras. Nu asta este conditia unui fotbal sanatos dar, la ceea ce exista in prezent, nu prea avem incotro.
Multi au visat frumos cand Bruno Fernandes a deschis scorul. La general era 1-1. Peste cateva minute a picat beleaua, odata cu accidentarea lui Galamaz. Asa cum sare arculetul unui ceas si se blocheaza mecanismul. Restul a fost statistica. Mascherano a egalat, Babel a dus pe Liverpool in avantaj iar Gerrard a semnat pentru 1-3. Punct si de la capat.
De multa vreme nu am mai vazut un stadion atat de plin in Ghencea. Ca in vremurile bune ale Stelei. Cred ca acest detaliu descrie cel mai bine performantele Unirii din aceasta campanie europeana. O campanie care s-a terminat cu o arena plina de fani entuziasti, cu mult peste numarul de locuitori ai Urziceniului.
In Liga Campionilor, dincolo de lamentarile si scuzele invocate de Steaua si CFR, trupa pusa la punct de Dan Petrescu ne-a demonstrat ca se poate spera la mai mult. Unirea a scos maximum posibil din prima ei prezenta europeana la cel mai inalt nivel, fiind la un pas de a prinde optimile Champions League.
Acum nu ne ramane decat sa ne intoarcem la terenurile proaste, la fotbalul de mantuiala, la gafele arbitrilor si acuzatiile aduse de presa. O nebunie din ce in ce mai greu de suportat care explica, in mare parte, de ce suporterii nu mai vin la stadion. Unirea a incercat, timid, sa ne ofere un pic de speranta. Ceva, ceva a reusit insa este nevoie si de alte confirmari de la echipe cu pretentii. Urziceniul a ajuns pe harta fotbalistica a Europei cu multa munca, munca si iar munca, ceea ce nu este de ici de colo.