Vasluiul demolează Dinamo

mai 18, 2013 in Liga 1

Patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu, se uită și nu-i vine să creadă cum joacă Vasluiul sub comanda lui Gabi Balint. Dacă îl aducea mai devreme...

Patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu, se uită și nu-i vine să creadă cum joacă Vasluiul sub comanda lui Gabi Balint. Dacă îl aducea mai devreme…

Ce n-a jucat Vasluiul într-un întreg sezon a reușit în fața lui Dinamo. Elevii antrenorului Gabi Balint au măturat pe jos cu un Dinamo încă amețit după înfrângerea încasată de la Steaua în „Marele Derby”. Un 4-1 pentru moldoveni care ține Vasluiul în viață, cu speranțe firave de Europa dacă Petrolul și Astra ajung să joace finala Cupei României. În timp ce Dinamo și-a arătat limitele. Fără jucători de calitate doar atât se poate. E clar că „haita” are nevoie de sânge proaspăt. Și la lot, și pe banca tehnică. Cât despre Vaslui, uite că știe fotbal. Gabi Balint a depistat „buba” care bloca jocul, iar patronul Adrian Porumboiu are de ce să zâmbească!

Vasluiul are șanse minime de a prinde un loc de Liga Europa. Un joc al rezultatelor cum nu s-a mai văzut sau un eveniment major mai pot schimba fotografia de final a clasamentului. Victoria la scor în fața celor de la Dinamo, 4-1, toarnă și mai mult gaz peste focul mocnit care tot arde la Vaslui, de câțiva ani, însă scoate doar fum. Nimic spectaculos.
Un scor greu de suportat dacă îți propui să ieși în Europa. La Vaslui, Dinamo a fost o formație paralelă cu ideea de Europa League. Nu atât ca joc cât mai ales din punct de vedere al concentrării în momentele decisive. Aici intervine calitatea fiecărui jucător în parte. Pe tema asta lucrurile sunt foarte clare.
Lotul lui Dinamo e subțire rău, iar dezastrul a început după accidentarea lui Cătălin Munteanu. Chiar dacă ar vrea să schimbe ceva în jocul echipei antrenorul Cornel Țălnar nu prea are cu cine. Jucători subțiri. Unii aduși pe sprânceană. Puțin elan, ceva viteză și cam atât.
Cu actualul lot, Dinamo este aproape de a vedea la televizor meciurile din grupele Ligii Europa. Trupa din Șoseaua „Ștefan cel Mare” are nevoie urgent de jucători valoroși dar mai ales de caractere adevărate. Ca să poți atinge un obiectiv trebuie să ți-l dorești cu adevărat!
În concluzie, Gabi Balint a schimbat atmosfera la Vaslui. Jucătorii au redescoperit bucuria de a juca fotbal, golul și victoria. Din păcate, momentul acesta a venit prea târziu. Chiar dacă a demolat pe Dinamo doar o minune mai poate duce clubul lui Adrian Porumboiu la porțile Europei!