Rapid, soluție anticriză: acțiuni pentru suporteri!

mai 17, 2013 in Liga 1

implicarea financiară a suporterilor poate fi portița de salvare a Rapidului. De analizat!

Implicarea financiară a suporterilor poate să fie portița de salvare a Rapidului. De analizat!

Judecătorul sindic nu a aprobat planul de reorganizare al clubului Rapid și a stabilit un nou termen pentru 13 septembrie. În aceste condiții, „alb-vișiniii” vor juca în Liga 2. Ce este de făcut? Poate externalizarea unei părți importante din acțiuni către suporteri. Valabil pentru Rapid cât și pentru alte grupări precum Universitatea Craiova sau Politehnica Timișoara. Revenind la Rapid, cred că se vor găsi destui amatori care să investească în echipă. Un simplu calcul arată că 250.000 de suporteri cu 20 de euro contribuție anuală aduc în visterie cinci milioane de euro. Se poate și cu mai puțini fani-cotizanți dar cu o contribuție mai mare. În aceste condiții, partea de 51% a acționarului majoritar se diminuează față de situația actuală și devine mai suportabilă, iar clubul mai atractiv pentru investitori. O formulă financiară interesantă și fezabilă. Totul e să se dorească, cu adevărat, salvarea Rapidului!

În Giulești a venit vremea ca suporterii să se implice total în viața echipei și a clubului. Astăzi, Rapid a avut termen la tribunal în dosarul insolvenței. Judecătorul sindic nu a acceptat planul de reorganizare al clubului și a fixat un nou termen: 13 septembrie. Dată cu ghinion? Tot ce se poate pentru că, în viitorul sezon, Rapidul va juca în Liga 2.
Pentru gruparea de lângă Podul Grant nu văd decât o singură cale de ieșire din criză: implicarea totală a suporterilor în structura acționariatului. Cu sau fără George Copos. Într-o viitoare construcție financiară, fanii giuleșteni ar putea deține 49% din acțiunile clubului. Cu drept de veto, în fiecare sezon competițional, la deciziile Consiliului de Administrație.
Aici trebuie să intre în rol, mai puternic, mai profund, Gigi Corsicanu și ceilalți lideri ai galeriei. Rapidul este în cel mai greu moment din istorie. Fanii giuleșteni nu sunt oameni bogați dar au o calitate. Ca orice suporter adevărat: sunt gata să vină cu bani de acasă pentru salvarea clubului. Și asta se poate face legal, transparent, la vedere!
Ar fi mai ușor și pentru noul investitor. Mai sus am dat exemplul cu 250.000 de suporteri-cotizanți. Pot fi și mai puțini. Să zicem 100.000, cu o cotă de participare de 50 de euro pe an, sau 50.000 cu 100 de euro cotă fixă la biugetul anual al echipei. Formule se pot găsi, fel de fel. Chiar variabile ca sumă. Cred cu tărie că aici trebuie căutată rezolvarea. Nu de alta dar sloganul „Singuri împotriva tuturor!” ar avea un răspuns pe măsură: viitorul Rapidului ar depinde doar de… rapidiști!