Liga 2, farmecul vieții!

mai 16, 2013 in Liga 2

Rapid - Universitatea Craiova, un derby pe care șefii fotbalului l-au trimis la matineu. Mergem acolo!

Rapid – Universitatea Craiova, un derby pe care șefii fotbalului l-au trimis la matineu. Mergem acolo!

Sportul Studențesc, Farul Constanța, UTA, FC Bihor, FC Argeș, FCM Târgu Mureș, Rm. Vâlcea, Baia Mare. Din sezonul următor lângă aceste nume se mai adaugă alte două, tot de legendă: Rapid și Universitatea Craiova. Poate se vor întoarce FCM Bacău și Politehnica Timișoara. Oameni buni, dacă este să vorbim despre farmecul vieții în fotbalul românesc cred că îl gășiți în Liga 2. La matineu. Sunt cluburi de mare tradiție care, fie din neglijența patronilor sau din cauza ostilității forurilor de comandă din fotbal, au ajuns să joace în eșalonul secund. Nu-i o rușine. Dimpotrivă. Este o probă de demnitate pentru cei care iubesc fotbalul curat, nealterat de interese fel de fel. Din toamnă, mergem cu plăcere la matineu!

Decât o Ligă 1 al cărui număr de echipe nu se știe nici în acest moment, mai bine mergem cu Rapid și Craiova în „B”. Plus alte nume de legendă ale fotbalului românesc. O competiție, un campionat, înseamnă un număr de formații care trebuie respectat și completat atunci când cele care nu au respectat regulamentul sunt eliminate la „masa verde” a licențierii. 🙁
Rapid, clubul care din 1923 tot merge prin cenușa imperiului, cu regalitate, comunism și capitalism sălbatic, va juca în eșalonul doi. Un destin tragic dar nu un sfârșit de poveste. Rapidul va trăi și fără George Copos care a scos la vânzare acțiunile dar a uitat să spună de unde se pot cumpăra. Deja un fel de specialitate a casei. 🙂
Universitatea Craiova e posibil să apară în viitorul sezon de Liga 2. Un alt nume mare. Noroc cu doamna primar Olguța Vasilescu că altfel se alegea praful de tot. Craiova a deschis drumurile europene, în anii ’80, și măcar din respect pentru acea performanță ar merita mai multă atenție din partea Federației și a Ligii Profesioniste.
Sportul, Farul, UTA, Bihorul, Argeșul, FCM Tg. Mureș, Rm. Vâlcea și Baia Mare vor fi și ele acolo, în Divizia B. Frumoase nume, frumoase istorii. Păcat că sunt despărțite de… serii. E timpul să se facă un singur eșalon secund cu vreo 20-22 de echipe. Nu de alta dar ar fi fascinant să avem meciuri gen UTA – Poli Timișoara, Rapid – Craiova, FC Argeș – Farul etc.
Cu o singură serie, Liga 2 devine mai atractivă decât prima divizie. Cel puțin în acest moment. Sunt destui nostalgici care nu vor ezita să ia drumul Giuleștiului, Craiovei sau Aradului pentru a vedea la lucru aceste echipe de legendă.
Fotbalul este frumos atunci când se joacă pe bune!

P.S. Cei care conduc fotbalul românesc ar face bine să asculte imnurile a două mari cluburi, Rapid București și Universitatea Craiova, iar după aceea să mediteze la dramele trăite de cele două grupări.