Vasile Avram, formula de echilibru!

ianuarie 15, 2014 in FRF

Vasile Avram, un nume care  are șanse în alegerie pentru șefia FRF. Un posibil finalist, alături de Gică Popescu, pentru turul 2!

Vasile Avram, un nume care are șanse în alegerile pentru șefia FRF. Un posibil finalist pentru… turul 2!

Candidaturile la președinția FRF se țin lanț. Vasile Avram, fostul șef al arbitrilor, a intrat oficial în cursă. O candidatură serioasă, motivată. Avram este licențiat în Drept. Și nu oriunde, la Universitatea București. Are 35 de ani de activitate fotbalistică și experiență adunată în mai toate zonele: pe teren, în arbitraj, ca vicepreședinte al Federației, secretar general la Astra Giurgiu, consilier al unor miniștri sau chiar al președintelui Agenției Naționale pentru Sport. Am avut ocazia să-l cunosc la diferite interviuri. În presă, la radio sau televiziune. Vasile Avram este genul de om care vorbește puțin, argumentat și la obiect. Nu bate câmpii aiurea. O calitate esențială pentru un viitor șef de Federație. Ce promite Avram? În trei cuvinte: echilibru, profesionalism și decență. La ce-am văzut în fotbal, în ultima vreme, chiar este nevoie de așa ceva!

Vasile Avram se bucură de recunoaștere din partea multor cluburi de fotbal. În special din diviziile inferioare ceea ce îl face un adversar redutabil pentru Gică Popescu. Acesta este adevărul. Și nu e ceva rău pentru fotbal. Dimpotrivă. Unde există competiție deschisă apar rezultate pozitive.
Așa cum îl cunosc pe Vasile Avram este persoana care știe să respecte pentru a fi respectat. Bunul simț e pe cale de dispariție în fotbalul românesc. Aici trebuia umblat mai de mult însă mereu s-a apelat la jumătățile de măsură, la compromisuri ieftine.
Programul prezentat de Vasile Avram, astăzi, este orientat, ca și cel al lui Gică Popescu, către susținerea sectorului juvenil. Plusul fostului șef al arbitrilor vine din partea cluburilor din ligile inferioare. Aici cunoaște multă lume, are numeroase relații și susținere. Singurul reproș pe care îl am pentru Avram vizează „înțepătura” la adresa lui Gică Hagi: „Fotbalul românesc nu e o dinastie. Nu are regi, ci un preşedinte ales”. Nu era cazul. Hagi și-a făcut datoria față de fotbalul românesc, cu vârf și îndesat, iar acum își ajută cumnatul. Firesc, omenesc.
Rămâne de văzut cât de mult va atârna, la final, piatra de moară din dosarul „Mită în elicopter”. Un dosar în care Avram a fost achitat. Dar nevinovăția sa este ca o pană purtată de vânt. Oamenii sunt răi, perverși. Unii îi vor rânji în față, cu gesturi de slugărnicie și jurămite de credință, dar de votat vor vota pe ăla care dă mai mult. O practică binecunoscută la noi atunci când vine vorba de alegeri.
E bine că Vasile Avram candidează. Dacă vrem să ținem cont de competențe. Dacă nu, atunci ce-o vrea Domnul!